Brouzdej.cz


Přečtěte si: všechno | články | krátce





Doporučujeme: vyhrajte reklamní USB flash disky podle vašeho vlastního návrhu.

Ochranka: Ukažte mi vaši tašku

V supermarketech obvykle ukládám nákup přímo do své příruční tašky. Nakupování je rychlejší než kdybych kolem zboží a lidí projížděl s nákupním vozíkem. Když přijdu k pokladně, vyskládám všechno zboží z tašky na pás a zaplatím.

Dnes jsem šel opět nakupovat do obchodního centra Nový Smíchov. Potřeboval jsem koupit rohlíky, jar i houbičku na nádobí, Savo a ještě nějaké drobnosti. Jako obvykle jsem si vybrané zboží ukládal do svého příručního batohu. Vše jsem řádně zaplatil u pokladny a koutkem oka si všimnul, že poblíž pokladny stojí jeden člověk od místní ochranky. Zastoupil mi cestu a pravil:

"Mohu vás požádat o ukázání zboží ve vaší tašce a účtenky? Kamera nás upozornila, že ukládáte zboží přímo do tašky."

Byl slušný a já také: "Můžete mě požádat. Ale to je asi tak všechno, co můžete udělat. Já takhle nakupuji vždycky. Můžete si nechat vyjet záznamy z jiných dní. Pokud máte pocit, že mám v tašce ukradené zboží, zavolejte policii."

Chlapík vzal vysílačku a začal do ní diktovat smluvenou šifru. Vypadalo to, jako kdyby hrál se svým kolegou tahovou hru Lodě a právě oznámil souřadnice pro svůj zásah. "Zákazník nechce ukázat obsah tašky a trvá na zavolání policie," řekl ještě. Z vysílačky se zatím ozval nezřetelný pokyn. Muž v uniformě se zatvářil jako kdyby spolknul kyselý citron a milostivě pravil: "Děkuji. Můžete jít." Osobní prohlídka se nekonala.

Byl jsem rád, že nedošlo k ničemu horšímu. Neměl jsem u sebe mobilní telefon, takže bych si při případném konfliktu s ochrankou nebyl schopen přivolat na pomoc policii. Měl jsem z toho poměrně nepříjemný pocit, ale naštěstí jsem narazil na slušného zaměstnance ochranky.

Když není ochranka slušná...
V souvislosti s jednou kauzou jsem kdysi dostal od čtenáře dopis v němž líčil svůj zážitek s ochrankou. Názor si udělá každý sám...

Včera večer (18.9.2005) v cca 22:00 se mně a mému bratrovi přihodil incident s ochrankou v OD Carrefour Eden ve Vršovicích. Po zaplacení nákupu a uložení do batohu nás ochranka požádala o opětovné vyložení věci ke kontrole. Já jsem odmítl. Situace se vyhrotila, protože jsem se odmítal zastavit a odcházel. Mne a mého bratra v osmi lidech nakonec zbila ochranka pěstmi a na zemi pak dokonce kopala. Při první možné příležitosti jsme zavolali policii ČR, která přijela a účastnila se kontroly našeho nákupu dle účtenek - "kupodivu" bylo vše v pořádku.
Zákazníci Carrefouru: Napadla nás ochranka


Souvislosti
Rasismus v nákupním centru
Fotil jsem. Zmlátili mne.
Jsme jenom prodavačky

| Radim Hasalík







ABC Brouzdej ; blog @ brouzdej.cz | Přihlásit se Vytvořil Pavel Ptáček © 2003 - 2005 ( o webu ) | Hostováno u FORPSI | Doporučujeme: webmaster tools