Brouzdej.cz


Přečtěte si: všechno | články | krátce





Doporučujeme: vyhrajte reklamní USB flash disky podle vašeho vlastního návrhu.

Amatéři z Peprnet.cz vydávají e-mailový zpravodaj

Ráno mi dorazil do e-mailové schránky Peprnetový zpravodaj lifestylového serveru s nádechem bulváru Peprnet.cz. Jeho odesílatelé zapomenuli skrýt e-maily všech příjemců, a tak jsem mohl vidět svoji adresu v seznamu dalších 497 adresátů. Odpoledne se tvůrci za svoji chybu omluvili.

"Jeho prostřednictvím se ohlédneme do minulosti Peprnetu, ale hlavně vás zasvětíme do věcí, které připravujeme. Tím vám umožníme přidat svůj názor či nápad a tvořit tím Peprnet," slibují tvůrci v textu. E-mailový zpravodaj je rozesílán ze schránky peprnetAktualne@email.cz. Všech 497 e-mailových adres příjemců jsou zároveň v e-mailu vidět a mohou být tedy zneužity k obohacení databáze e-mailových adres a následně k rozesílání spamu. Je slušností uvádět příjemce e-mailových zpravodajů (newsletterů) ve skryté kopii (bcc). Možná si mohli tvůrci z peněz projektu pořídit nějakou hezkou knížku pro začátečníky o elektronické poště a přečíst si, jak se správně posílají e-maily. Takto bohužel předvedli jen další amatérskou práci.

Peprnet.cz je projekt lifestylového serveru, který v minulosti získal dotaci 7,5 milionu korun z rozpočtu vyčleněného na podporu rozvoje broadbandu. Podrobnosti můžete nalézt ve článcích Zaslouží si Peprnet.cz státní dotaci? a Zaslouží si Peprnet.cz anticenu?, které jsem psal pro odborný magazín Lupa.cz.

První zneužití
E-maily jako první zneužila dotyčná, která se podepsala jako Jana Petrová. Na všechny adresy zaslala ze služby Email.cz několik internetových odkazů. Podle informací provozovatele služby byl e-mail této osoby zablokován.

Omluva Peprnetu
Vážená peprnice, vážený peprníku,

dnes ráno Vám byl zaslán informační newsletter našeho serveru. Při tom došlo k nepříjemné chybě. Naše kolegyně, která zprávu připravovala, omylem vložila všechny adresy tak, že jsou veřejně čitelné v rámci textu.

Jsme si vědomi, jaké nepříjemné důsledky může tato chyba způsobit, a proto se velmi omlouváme. Uděláme vše proto, aby se podobná věc již nikdy neopakovala.

Za tým serveru PEPRNET.CZ


Rudolf Pospíšil
PEPERNET.CZ s.r.o.
Vinohradská 184, 130 00 Praha 3

| Radim Hasalík







ABC Brouzdej ; blog @ brouzdej.cz | Přihlásit se Vytvořil Pavel Ptáček © 2003 - 2005 ( o webu ) | Hostováno u FORPSI | Doporučujeme: webmaster tools