Brouzdej.cz


Přečtěte si: všechno | články | krátce





Doporučujeme: vyhrajte reklamní USB flash disky podle vašeho vlastního návrhu.

Kuchařka on-line: Žlutá buchta

Nejen Internetem živ je člověk. Občas je dobré se pořádně najíst a ještě lepší je, si dobrou pochoutku připravit. Rozhodl jsem se zveřejnit své nejoblíbenější recepty. Předem však upozorňuji, že jejich použití je výhradně na vlastní nebezpečí. Jako autor se zříkám veškeré odpovědnosti. Případný pobyt v nemocnici si hradíte z vlastních prostředků.

Příprava žluté buchty je velmi jednoduchá a samotná pochoutka je navíc i velmi levná, protože nepotřebujete žádné drahé suroviny. Připravte si tři vejce, cukr, olej a kypřící prášek. Tři vejce postupně rozklepněte o okraj hrnku a žloutek s bílkem nalejte do hrnečku. Zamíchejte žloutek s bílkem vidličkou.

Vezměte si větší hrnec a vysypte do něho asi 1/2 hrnku cukru krystal. Přilejte do něho již rozmíchaná vajíčka, dále 1/3 skleničky s čistou vodou a 1/3 oleje. Všechno pečlivě opět vidličkou nebo vařečkou smíchejte, aby vám vzniknula žlutá řídká hmota. Do této hmoty ještě přisypete přibližně jeden hrnek polohrubé mouky, kterou jste před tím smíchali s kypřícím práškem.

Remosku vymažte na dně i po okrajích máslem a posypte moukou. Poté do ní vlejte základ pro žlutou buchtu a nechejte asi dvacet minut péci. Buchta je hotová ve chvíli, kdy má na povrchu žlutohnědou barvu. Pokud budete chtít mít mramorovanou buchtu (tzn. uprostřed buchty jsou barevné proužky), stačí při přípravě odlít část směsi do hrnce, přidat kakao a vmíchat do původního hrnce.

Když je žlutá buchta hotová, nechte ji vychladnout a poté si jí můžete servírovat namazanou marmeládou anebo jen tak bez ničeho. Žlutou buchtu peče pravidelně moje babička. Bráchova babička se pro změnu specializuje na mramorovanou buchtu. V této souvislosti mě napadá: Lordehp, kdy budeš mít zase cestu na Dejvickou? :-)

Další oblíbený recept
Smažené kuřecí prsní řízky plněné šunkou a sýrem, polité medem. Vynikající jídlo pro všechny mlsné jazýčky.

| Radim Hasalík







ABC Brouzdej ; blog @ brouzdej.cz | Přihlásit se Vytvořil Pavel Ptáček © 2003 - 2005 ( o webu ) | Hostováno u FORPSI | Doporučujeme: webmaster tools