Brouzdej.cz


Přečtěte si: všechno | články | krátce





Doporučujeme: vyhrajte reklamní USB flash disky podle vašeho vlastního návrhu.

Kuchařka on-line: Prsíčka

Rozhodl jsem se zveřejnit své nejoblíbenější recepty. Předem však upozorňuji, že jejich použití je výhradně na vlastní nebezpečí. Jako autor se zříkám veškeré odpovědnosti. Případný pobyt v nemocnici si hradíte z vlastních prostředků.

Jeden z prvních receptů je vhodný pro návštěvy, kterých si vážíte anebo si u nich chcete udělat dobrý dojem. Budete potřebovat kuřecí prsní řízky, přírodní med, kari, sůl, 20 deka nakrájeného Eidamu a stejné množství pizza šunky. Protože budete dovnitř řízku dávat náplň, vybírejte si tomu přizpůsobené kousky. Připravte si ještě mraženou jarní zeleninu.

Po příchodu ze supermarketu se odeberte do kuchyně, vezměte jeden řízek a nůž. Udělejte do řízku díru, ale dávejte si přitom pozor, aby vznikla pouze dutina do níž budete dávat sýr a šunku. Nyní si připravte sýr a šunku, které postupně a opatrně nacpěte do útrob kuřecího prsního řízku. Postupujte opatrně, aby se vám řízek nerozpůlil a vaše snaha nepřišla vniveč. Je možné dovnitř přidat i křen. Odložte řízky stranou a začněte připravovat přílohu - já většinou volím nudle, protože jsou jednoduché a efektivní.

Na pánvi dejte rozehřát přírodní olej (Mogul není dobrý nápad) a položte na ni připravený řízek. Jednu stranu řízku lehce a podle gusta posypte kari. Jakmile řízek otočíte na druhou stranu, udělejte totéž. Smažte řízky z obou stran, dokud nezískají správný vzhled do zlatova. Jednou za čas řízek obraťte a pečlivě smažte. Pokud se vám bude zdát, že jsou řízky hotovy, natřete opatrně jednu stranu medem a otočte. Nyní natřete medem druhou stranu řízku a zmírněte teplotu na sporáku. Přidejte jarní zeleninu a nechejte jí lehce přismahnout. Stále otáčejte řízek na obě strany.

Smažený řízek opatrně vyndejte z pánvičky a položte jej na talíř. Smaženou zeleninu smíchejte s nudlemi a obojí opatrně vyklopte do talíře. Řízek v kombinaci s medem získá výbornou nasládlou chuť a díky šunce se sýrem to bude prvotřídní pochoutka. Chce to ovšem cvik, odhad a velkou dávku trpělivosti.

Dobrou chuť.

PS: v každém případě se před vařením vyplatí vyhledat si ve Zlatých stránkách kontakty na rychlou záchranou službu, hasiče a nějakou aktivní bábu kořenářku. Přítelkyně na telefonu přijde taktéž vhod.

| DarkMaster







ABC Brouzdej ; blog @ brouzdej.cz | Přihlásit se Vytvořil Pavel Ptáček © 2003 - 2005 ( o webu ) | Web neměří žádnou návštěvnost, ani nesbírá osobní údaje. Proto tady není cookie lišta.