Brouzdej.cz


Přečtěte si: všechno | články | krátce





Doporučujeme: vyhrajte reklamní USB flash disky podle vašeho vlastního návrhu.

Doktor Láska: Jedna pilulka všechno vyřeší

Pokus o on-line povídku na pokračování. Dr. Láska je kontroverzní vědec Dr. John Burton, vynálezce chemické látky, která možná způsobí revoluci v mezilidských vztazích. Hádáte se s manželkou? Chystáte se na rozchod s přítelkyní? Jedna pilulka všechny vaše problémy vyřeší.

Starý muž seděl shrbeně nad mikroskopem, pomocí kapátka přidával do petriho misky se žlutavou vodou kapičky růžové tekutiny a pozoroval, jak se mění barva kapaliny ve sklíčku z nachové na jedovatě žlutou. V místnosti bylo ticho, chvílemi přerušované snad jenom slabým tikáním hodin, které si pan profesor přivezl ze svého letního bytu v chladné Anglii. Poslední dobou trávil stále více svého volného času právě na oddělení alternativní medicíny, přes den léčil své pacienty a v noci se ponořil do svých vzorců i chemických látek. Místnost slabě osvětlovala stolní lampa a profesorův vrásčitý obličej se odrážel ve sklu okna. Pod věkem sešlou kůží starce se skrývaly živé modré oči vitálního mladíka, který naivně stále věřil, že právě jeho projekt bude úspěšný. Unaveně protáhnul svá ztuhlá záda a opět se neúnavně shrbil ke svému elektronickému oku, které bylo jeho průvodcem v miniaturním mikrosvětě. Pečlivě si zapsal na papír jeden z mnoha vzorců, vyjmul petriho misku z mikroskopu a její obsah vypil. Vědec si byl velmi dobře vědom toho, že právě porušil několik směrnic, předpisů, nařízení a možná i zákonů. Jenže někdy ani špičkovým odborníkům nezbývá nic jiného, než testovat své vlastní nápady na svém vlastním těle. Odešel si lehnout, zavřel oči a přibližně hodinu v duchu bloumal ulicemi svého oblíbeného anglického města Londýna.

Vzbudilo ho pípání mobilního telefonu. Ani on se ve svém pokročilém věku nevyhnul těmto zázrakům moderní komunikace. Pořídil si po vzoru mnoha aktivních důchodců obrovskou Nokii s velkými tlačítky a displejem. Pípnutí nebyla SMS od vnučky, jak původně předpokládal, ale pouze nastavený budík. Šouravým krokem odešel rozespale k jednomu z mnoha nemocničních přístrojů, usadil se a připojil si malé diody k hlavě, zapojil moderní sálový počítač a na obrazovce sledoval reakci mozku na neznámou látku ve svém těle. Jeho zrak sklouznul na fotografii své současné ženy, kterou za ta léta společného života miloval i nenáviděl současně. Počítač začal na obrazovce vykreslovat jednotlivé části mozku a vybarvoval je podobně, jako malíř stojící u rozkvetlé louky. Stařec střídavě pozoroval fotografii svojí manželky, zapisoval do svého zápisníku své pocity a zároveň po očku se skrytými obavami pozoroval barevnou skládačku na monitoru. Chyběla mu. Poslední dobou věnoval svůj volný čas převážně výzkumu. Svoji ženu viděl ráno i večer, jak blaženě spí po náročném dni plném nákupů a setkávání se s jejich dětmi. Náhle pocítil touhu vstát od počítače, odepnout si legrační diody z obličeje a odejít z nemocničního kompexu. Pocítil emoci, kterou za několik let věrného manželství považoval za ztracenou. Toužil obejmout svoji milovanou ženu, vzít ji za ruku a projít se s ní rozkvetlým parkem. Našel svoji ztracenou lásku.

Velký sálový počítač vykresloval na monitoru obraz mozku 89 letého zaměstnance nemocnice a vědce Dr. Johna Burtona. Přesně uprostřed byla na snímku mozkovny zobrazena velká fialová skvrna. Místnost byla tichá a prázdná. Na stole ležely diody, které si vědec serval z obličeje. O dvě hodiny později seděl stejný člověk s překvapenou ženou v restauraci, držel jí za ruku a měl pocit, jako kdyby se čas vrátil o mnoho let zpátky do doby, kdy byli společně mladí a užívali si každé minuty života.

"Tenkrát byla založena společnost Global Research Institut a již od počátku si vytknula za cíl pomáhat všem lidem na celém světě," pokračoval výkonný ředitel Jean Colin Tibuster ve své přednášce a v dalším bodě naznačil vývoj, jakým se hodlá GRI ubírat. "Přípravek týmu Dr. Lásky je prvním z mnoha, které změní svět. Nebudeme se nijak tajit tím, že intenzivně pokračuje vývoj účinné vakcíny proti AIDS. Souběžně rozjíždíme několik projektů, jejichž cílem je vyřešit problém mladých lidí s drogami a podepsali jsme tříletý kontrakt s NASA na vývoji preparátů proti stárnutí." Ředitel se odmlčel, uklonil se a poděkoval svým posluchačům za pozornost. Sálem se ozval velký potlesk.

Pokračování - II. kapitola

| literarnicafe







ABC Brouzdej ; blog @ brouzdej.cz | Přihlásit se Vytvořil Pavel Ptáček © 2003 - 2005 ( o webu ) | Web neměří žádnou návštěvnost, ani nesbírá osobní údaje. Proto tady není cookie lišta.