Brouzdej.cz


Přečtěte si: všechno | články | krátce





Doporučujeme: vyhrajte reklamní USB flash disky podle vašeho vlastního návrhu.

Nový Smíchov: Ochranka napadla malé dítě

Dnes jsem byl svědkem situace, kdy člen ostrahy v supermarketu Tesco omezil osobní svobodu malého dítěte. Ochrankář kluka vláčel v přízemí supermarketu Tesco v nákupním ráji Nový Smíchov v Praze. Okamžitě se kolem vytvořil shluk ostatních nakupujících. Ochrankář své jednání vysvětloval tím, že klukovi řekl, aby někam nekopal a kluk mu údajně sprostě nadával. Když lidé okolo upozornili, že by měl správně přivolat policiii, začal argumentovat paragrafem 13. Malý kluk přitom nebyl nijak agresívní, seděl na dlaždičkách a brečel. Pochybuji, že by se kluk dopustil trestného činu. Nutná obrana je možná pouze pro odvrácení trestného činu. Všechny ostatní případy se musí řešit jiným způsobem. Ochranka supermarketu má stejná práva jako každý jiný občan. Nesmí omezit osobní svobodu druhého člověka. Nesmí nahlížet do tašek zákazníků bez jejich souhlasu.

Reportér České televize František Lutonský líčí svoji zkušenost s ochrankou obchodu, který nazývá pracovně slovem Křižovatka. Když si nic nezakoupil, cestu mu zastoupili dva členové ochranky a trvali na osobní prohlídce jeho tašky.

V roce 2003 zmlátila ochranka dva zákazníky za to, že v obchodním domě fotografovali. Jak je vidět, nezměnilo se vůbec nic.

| har







ABC Brouzdej ; blog @ brouzdej.cz | Přihlásit se Vytvořil Pavel Ptáček © 2003 - 2005 ( o webu ) | Hostováno u FORPSI | Doporučujeme: webmaster tools