Brouzdej.cz


Přečtěte si: všechno | články | krátce





Doporučujeme: vyhrajte reklamní USB flash disky podle vašeho vlastního návrhu.

Řešíme problém s Internet Explorer 6 po instalaci IE7

Pokud si na svůj počítač nainstalujete samostatnou verzi Internet Explorer 7, mohou se v některých případech objevit problémy s předchozí verzí, kdy Internet Explorer 6 otevírá všechny weby v prohlížeči Opera nebo Firefox. Problém je naštěstí možné vyřešit. Nová verze IE 7 v každém případě obsahuje řadu chyb. Rozhodně bych se bál instalovat takto nový a neprověřený prohlížeč do systému.

Když jsem zveřejnil návod Internet Explorer 7 a další verze na jednom počítači, testoval jsem pouze funkčnost této samostatné instalace. Teprve později jsem zjistil, že mi Internet Explorer 6 otevírá všechny stránky ve Firefoxu. Zároveň po otevření této stránky v jiném prohlížeči IE6 spadne.

Jak to vyřešit? V mém případě pomohlo spuštění souboru ie7rc1_cleanup.reg z adresáře IE7. Jde o soubor, který odstraní z registru přítomnost IE7. Soubor naleznete po rozbalení souboru IE7.zip, který stáhnete na ze Začínej.cz.

Ze zahraničních blogů jsem zjistil dalších pár rad, které by mohly pomoci vyřešit některé další problémy způsobené přítomností Internet Explorer 7 a Internet Explorer 6 na jednom počítači.

A) Nespouštejte najednou Internet Explorer 7 a IE6. Musíte vždy první prohlížeč řádně ukončit. Poté by možná bylo vhodné spustit ie7rc1_cleanup.reg.

B) Někdy může přestat fungovat přepínání klávesnice. Pomohlo mi přidání Vyřešil jsem to opětovným přidáním anglického rozložení klávesnice:

1. Ovládací panely
2. Místní a jazykové nastavení
3. Karta „Jazyky“, tlačítko Podrobnosti.
4. V části „instalované služby“ kliknout na tlačítko „Přidat“ a přidat anglické rozložení klávesnice.

C) Internet Explorer 7 zobrazuje po spuštění v jednom z panelů "Connecting...". Nevšímejte si toho a prostě napište webovou adresu nebo otevřete stránku, kterou chcete prověřit.

Průběžně sleduji další diskuse a pokud zjistím nějaký problém, zkusím najít řešení. Prosím napište mi na info(zavináč)zacinej.cz pokud narazíte na další problém se samostatnou verzí IE 7.

| Radim Hasalík







ABC Brouzdej ; blog @ brouzdej.cz | Přihlásit se Vytvořil Pavel Ptáček © 2003 - 2005 ( o webu ) | Hostováno u FORPSI | Doporučujeme: webmaster tools