Brouzdej.cz


Přečtěte si: všechno | články | krátce





Doporučujeme: vyhrajte reklamní USB flash disky podle vašeho vlastního návrhu.

Když začínala éra mobilních telefonů-2

Část druhá

Jak tak šel čas, začalo mi docházet, že i já si koupím mobilní telefon. Z naší rodiny si jej pořídila jako první matka, což byl signál k postupné mobilitě nás všech. Zanedlouho se mobilem pochlubil i můj nejlepší kamarád, a to byla pomyslná kapka, po které přetekl pohár mého váhání, jestli si mobilní přístroj mám zakoupit nebo ne. A tak jsem záhy mlsně chodil obhlížet mobily do obchodů, kde se prodávaly. Všechny tehdejší mobilní telefony jsem důkladně mezi sebou porovnával a to hlavně kvůli vzhledu i ceně. U tehdejšího boomu mobilů byly hlavně výrobky firmy začínající na N. Já však, nechtěl jít s davem, a tak jsem si jednoho dne pořídil mobilní přístroj od firmy, která začínala na písmeno A. S dnešními mobily nejde vůbec srovnávat. Display byl malý, vešly se na něho dva řádky psaní a jeho anténka byla vysunovací. A o funkcích, co jsou zcela běžné u mobilních telefonů v tomhle století, se mi ani nesnilo. Já jsem však byl spokojený a hrdě jsem jej nosil zavěšený na opasku, tak jako většina lidí. Prostě kdo si tehdy pořídil mobil, tak jej ukazoval na obdiv, že je tzv. In.
I u kolegů a kolegyň v práci se v té době začaly objevovat mobilní přístroje a někdy bylo zajímavé sledovat, co s nimi provádějí.
Jeden kolega se rozhodl svůj mobil podrobit důkladné prohlídce a za pomocí malého šroubováčku jej zcela rozebral. Tehdy jsem poprvé viděl úplně rozebraný mobilní přístroj a měl jsem nutkání takhle prozkoumat i ten svůj.
„Hele, dáš ho vůbec dohromady?" zeptal se jeden z těch, co se k němu nahrnuli s očima na vrch hlavy.
„Buď bez vobav! Já už jsem rozebral spoustu přístrojů a zařízení!" zněla odpověď.
„Jen jestli pak ty věci fungovaly," řekl rozesmátě někdo jiný.
„Nestarej se!" vyhrkl on a přes lupu zkoumal"vnitřnosti" mobilu. I ostatní vzali do rukou jednotlivé části mobilního telefonu a všelijak je osahávali. Je vám určitě jasné, že to byla od nich hloupost a zvláště od toho, kdo mobil rozebral. Jenže zvědavost u některých jedinců byla velká. A když pak kolega horko těžko dal mobilní přístroj dohromady, tak byl nepříjemně překvapen, že mu nefunguje. Opětovně jej rozebral a zase složil, ale marně. Mobil mu nefungoval. Poté seděl naštvaný s protaženým obličejem, přičemž nadával ostošest. A ještě více byl rozčílený, když ho oprava v servisu stála nemalou finanční částku.
Do rozebírání se pustili i jiní kolegové a jeden dokonce dostal nápad, že ze dvou různých mobilů složí jeden. Nemohlo to dopadnout jinak, než špatně."Hybridní" mobilní přístroj samozřejmě nefungoval a oba mobily byly díky jeho nesmyslné iniciativě poškozené. Další kolega si s oblibou hrál s vytahovací anténkou, až jí zlomil. Nezpanikařil a slepil jí speciálním lepidlem a hrál si s ní dál. A to skončilo tak, že jí celou z horní části telefonu vyrval. Opět jí nějakým způsobem slepil, jenže ona mu pak vůbec nešla vytahovat. O začátcích mobilní éry se dá toho ještě napsat hodně, ale o tom zase příště.
KONEC DRUHÉ ČÁSTI

| insolitus







ABC Brouzdej ; blog @ brouzdej.cz | Přihlásit se Vytvořil Pavel Ptáček © 2003 - 2005 ( o webu ) | Web neměří žádnou návštěvnost, ani nesbírá osobní údaje. Proto tady není cookie lišta.