Brouzdej.cz


Přečtěte si: všechno | články | krátce





Doporučujeme: vyhrajte reklamní USB flash disky podle vašeho vlastního návrhu.

Můj digitální harém

Seznamovat se na Internetu můžete kdekoliv. Kromě chatu a seznamek existují ještě servery, které nabízejí možnost nahrát vaši fotografii. Ostatní uživatelé ji mohou hodnotit známkou. Pokud někoho fotografie zaujme, může si zvolit, že se chce seznámit. Jaké to je? Vyzkoušel jsem na vlastní kůži.

Prohlížení cizích fotografií a jejich hodnocení může na první pohled vypadat jako zábava pro pubertální mládež. Přesto jsou v systému registrovaní i lidé ve věku od 40 do 59 let. Po registraci si vyplníte svůj profil, zvolíte klíčová slova a případně nahrajete svoji další fotografii. Fotografii hodnotí také neregistrovaní návštěvníci, ale přidávat komentáře k fotkám mohou jenom VIP uživatelé. Snahou provozovatele bylo omezit vulgární a protiprávní projevy. Není žádným tajemstvím, že anonymní prostředí Internetu nahrává lidem s mindráky, kteří nedovedou nic jiného než hloupě kritizovat. VIP uživatelem se člověk stává zasláním registrační SMS ze svého mobilního telefonu. Samotné hodnocení fotky je vytvořeno tak, aby uživatel nebyl nijak poškozen. Jinou váhu má totiž hodnocení od člověka, který má velmi přísná kritéria a uděluje známku v rozmezí 1 - 5. V mém případě jsem dostal známku 6.0, což je lepší hodnocení než má 53 % mužů na tomto seznamovacím serveru. Pouhých 10 % hodnotilo můj zjev nejvyšší známkou, 14 % mi přiřknulo na stupnici č. 8, celkem 5 % známku 6 a nejvíce jsem byl hodnocen zlatou střední cestou (č. 5 - 38 %). Hodnocení je rovněž potřeba k vyhledávání vašich protějšků. Systém vám vyplivne přehled fotografií vybraných lidí, kteří mají stejný výsledek jako vy. Protějšek je možné hledat i podle horoskopu.

Své opravdu velké sympatie můžete také vyjádřit pomocí srdíčka, které udělují jen VIP členové a jen jednou za dobu trvání členství. Kdyby se chtěl někdo seznámit, jednoduše klikne v mém profilu na tlačítko ANO. Tím se jeho žádost objeví po přihlášení v části, která se týká nabídek. Jen zcela náhodou se mi podařilo odhalit malou chybu, kdy mi systém povolil kliknout na vlastní fotku a dokonce se přidat mezi přátele. Server není určen jen k seznamování, a tak si můžete vybrané sympatické uživatele zařadit mezi své kamarády. Vytvořil jsem si přehled 51 hezkých slečen a zároveň jsem mohl sledovat, jak si mé virtuální kamarádky vedou v celkovém hlasování. Doslova bych mohl prohlásit, že jsem si vytvořil takový malý digitální harém. Nejlepší hodnocení (9.9) obdržela patnáctiletá dívka sexy.prazacka s velmi odvážnou fotografií. Ve svém profilu poměrně do detailů popisuje vlastní erotogenní zóny. Podobně odvážné bylo jen pár dalších dívek, ale většina z nich se omezila jen na vyplnění kolonky věnované sexuální orientaci.

Kromě seznamování spolu lidé i diskutují. Ve srovnání s diskusními servery jsou možnosti diskuse poměrně chudé. Nemůžete vkládat příspěvky s HTML textem, chybí zcela formátování vašich příspěvků a nefunguje také odřádkování pomocí klávesy Enter. Zároveň se příspěvky zobrazují poměrně neuspořádaně a jsou i nepřehledné. Tyto nevýhody však převažuje jedna podstatná výhoda. Uživatelé v diskusích mají ve velké míře svoji skutečnou fotku. Jedním kliknutím se navíc dostanete na jejich profil, kde si o nich můžete přečíst další podrobnosti. Částečná ztráta anonymity se odráží na větší úrovni vzájemných diskusí. Málokdy se setkáte s ostrými výpady, sprostými slovy, "splaškami" či často kritizovanou "žumpou", která se běžně objevuje například v diskusích na IDNES. Možná to je inspirace pro majitele serverů a zároveň budoucnost internetových diskusních fór. Lidé se zkrátka více hlídají, jsou vůči sobě ohleduplnější a nemají potřebu napadat ostatní, ani si hojit své mindráky z reálného života (viz. článek Splašky v internetových fórech).

Někteří lidé se na registrují, aby později mohli v chatu posílat odkazy na svojí fotografii. Jiní se naopak zkoušejí seznámit anebo hledají jenom zábavu, rozptýlení nudy, chat a bouřlivé diskuse. Někdo si může zvyšovat nízké sebevědomí konstatováním, že existují i horší strašidla než on sám a schválně přidělovat ostatním velmi nízké známky. Každý si zkrátka najde to své. A teď mě omluvte, odcházím si on-line popovídat s jednou zajímavou osmnáctkou.

| DarkMaster







ABC Brouzdej ; blog @ brouzdej.cz | Přihlásit se Vytvořil Pavel Ptáček © 2003 - 2005 ( o webu ) | Web neměří žádnou návštěvnost, ani nesbírá osobní údaje. Proto tady není cookie lišta.