Brouzdej.cz


Přečtěte si: všechno | články | krátce





Doporučujeme: vyhrajte reklamní USB flash disky podle vašeho vlastního návrhu.

Bailando - StarDance po Novácku

Casting na vlastní kůži.

Bailando TV Nova chystá na jaro pořad Bailando - tančím pro tebe. Filozofie této "reality show" je splnit přání účastníkům soutěže. Nejde však o splněné přání přímo osobě soutěžícího, ale jeho blízkým či známým. Jde tedy spíše o charitativní akci. Zda bude soutěžící nějak ohodnocen nevím, ale podlehl jsem masivní kampani, kterou TV Nova spustila a rovněž jsem se přihlásil.

TV Nova mne následně pozvala na casting. Nedělal jsem si iluze, že bych snad byl vybrán do finále, ale tak nějak jsem doufal, že zaujmu svým tanečním uměním a budu vybrán alespoň do dalších kol výběru. Vše probíhalo vcelku dobře.

Na casting jsem se dostavil v dobré náladě a přinesl požadovanou portrétovou fotografii, jejíž zhotovení mne stálo bezmála dvě stovky, což je výdaj takřka zanedbatelný. U stolku jsem nafasoval tři listy, které jsem měl vyplnit. Že TV Nova chce mé osobní údaje jsem chápal a rovněž jsem chápal, že chce kontaktní údaje osoby, pro kterou chci tančit. Když jsem probíral své okolí, zjistil jsem, že nejvíce potřebuje pomoci má kamarádka, která mě, když jsem byl na dně, hodně nezištně pomáhala. Chtěl jsem jí tedy její velkorysost oplatit a pomoci jí se vznikajícím problémem s bydlením.

TV Nova chtěla dále znát podrobnosti co chci své kamarádce vytancovat, proč a jaký je mezi námi vztah. Nejprve jsem nechápal k čemu je nutná taková podrobnost v této záležitosti, ale přikládal jsem to zájmu TV Nova, že pochopitelně chce znát na co vynakládá své finance.

Další údaje, které TV Nova chtěla mne už silně zarazily. Nechápu, k čemu TV Nova potřebuje znát výši mého výdělku, zda a kolik piju alkohol a kouřím, zda fetuju nebo jestli jsem byl někdy v minulosti trestán. To jsou dle mého názoru vysoce soukromé informace, které jsou nad rámec nezbytných údajů, které TV Nova potřebuje znát a do kterých v podstatě nikomu nic není.

Když jsem vše odevzdal u stolku, nalepili mi na hruď číslo a vyfotili si mne před plakátem. Pak už následovalo čekání. Během doby, než na mou maličkost přišla řada, procházela mezi čekajícími kamera a jedna slečna dělala s každým rozhovor na kameru. Ptala se proč jsem přišel na casting, co chci komu vytancovat a zda jsem si něco připravoval. Několik lidí slečna dokonce přemluvila, aby na kameru něco předvedli.

Konečně se čekání nachýlilo ke konci a já byl vyzván k odchodu na čekačku do chodby, z které se chodilo do další chodby a do improvizovaného studia. Odcházející adepti byli většinou vysmátí, popřáli dalším hodně štěstí a s pocitem, že to zkusili a nemají šanci opouštěli místo konání castingu. Přišla na mne řada a já se přesunul přímo před vchod do "studia". Předcházející adept se uvnitř zdržel sotva dvě minutky a už byl čas jít do jámy lvové.

Uvnitř čekala komise složená asi z pěti lidí a kamery. Po nezbytném představení jsem byl znovu vyzván abych přednesl proč a komu chci co vytancovat. Byl jsem vyptáván na další a další podrobnosti a tehdy mi došlo, že hlavní důraz se při výběru klade právě na onen sen. Uvědomil jsem si, že TV Nova má zájem na srdceryvných důvodech, při kterých srdce tvrdých chlapů změkne a hospodyňky u plotny uroní slzu, přičemž splnění nebude stát příliš peněz. Můj "sen" nebyl a ani nemohl být pro TV Nova až tak atraktivní. Navíc, protože se jedná o soukromou televizi, bude pořad určitě v "prime timu" hojně prokládán reklamou, takže splnění snu bude otázkou jednoho reklamního bloku.

Ačkoliv byla vybrána pro mou osobu snad nejhorší varianta hudby (Michael Jackson), snažil jsem se předvést nějakou pohybovou kreaci a kupodivu se mi to dařilo. Nicméně, když jsem asi po třech minutách opouštěl vodu, měl jsem dobrý pocit z předvedeného výkonu, avšak i přes ujištění, že pokud budu vybrán, TV Nova se mi do 14 dnů ozve, jistotu, že se tomu tak nestane.

Teprve tento týden jsem náhodně na jednom z tréninku zahlédl na nástěnce klubu e-mail, ve kterém TV Nova upřesňuje a zpřesňuje informace, ke kterým se lidé dostali prostřednictvím obrazovky. Bylo tam napsáno, že tanečník by neměl být profesionál (což se dá vcelku snadno splnit, protože profesionálem je ten, kdo se tancem živí - TV Nova to však zcela určitě myslela jinak) a vypočítány názorné ukázky důvodů, na které bude brán zřetel. Mezi nimi například byla pomoc vozíčkáři, byt s asistentem nemohoucí osobě nebo pro dědečka cestu na Sibiř, kde byl vězněn v gulagu, aby se mohl vyrovnat se svou minulostí. Zkrátka ony srdceryvné osudy.

TV Nova potřebuje pro tuto svou show aktéry, kteří nebudou ani příliš velká dřeva a ani vynikající tanečníci. Musí to být člověk, který je jak snadno zapamatovatelný, tak zapomenutelný. Hlavní je charitativní účel, na kterém se bude moci TV Nova předvést ve světle toho hodného, který pomáhá potřebným. Hlavně aby to stálo co nejméně, i když bylo inzerováno splnění snu "ať to stojí, co to stojí". Partnery vybraných účastníků z ulice budou VIP osoby. Dokonce je už známa první tvář, která se v tomto pořadu objeví. Je jí po vzoru Jolany Voldánové moderátorka Televizních novin Lucie Borhyová.

Mám obavu, že i další VIP budou úzce spjati s TV Nova a jejich účinkování se tak bude blížit oné době, kdy nás tváře TV Nova oslňovaly v pořadech typu Zlatá mříž nebo předváděly svůj falešný zpěv v Silvestrovských estrádách. Pořad by se tak mohl zvrhnout v "zábavný pořad" jehož kvalita by mohla klesnout na úroveň Novot nebo Natočto, kde vrcholem zábavy jsou kopance do zadku.

Rozhodně si však tento pořad utéct nenechám a budu na těchto stránkách komentovat výkony soutěžících z tanečního hlediska.


Fragmenty z tohoto článku se dokonce objevily v bulvárním internetovém deníku Super.cz, resp. SuperSpy TV. Zajímá-li vás, jak bulvár využil nejen tohoto článku, ale i blog Barušky4, můžete kliknout sem.

| StarDance







ABC Brouzdej ; blog @ brouzdej.cz | Přihlásit se Vytvořil Pavel Ptáček © 2003 - 2005 ( o webu ) | Hostováno u FORPSI | Doporučujeme: webmaster tools