Brouzdej.cz


Přečtěte si: všechno | články | krátce





Doporučujeme: vyhrajte reklamní USB flash disky podle vašeho vlastního návrhu.

Hotel u Lípy dostal za spamy pokutu

Hotel u Lípy patří mezi firmy, které opakovaně rozesílají obchodní sdělení do e-mailových schránek a zcela nerespektují zákony. Úřad pro ochranu osobních údajů si s touto firmou částečně nevěděl rady, a tak nám do schránek přistávaly další a další kousky tohoto vypečeného hotýlku.

Dnes jsem obdržel vyjádření Úřadu pro ochranu osobních údajů:

K Vaší stížnosti – číslo podání SP-2006-001644 ze dne 1. května 2006 na rozesílání nevyžádaného obchodního sdělení subjektem Ing. Libor Geyer – Hotel u Lípy, IČ: 49024876, Vám sdělujeme, že jsme na základě Vaší stížnosti provedli u tohoto subjektu kontrolu.

Kontrolou bylo zjištěno porušení zákona. Kontrolovaný porušil zákon č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti tím, že odeslal obchodní sdělení elektronickou poštou bez předchozího souhlasu adresáta.

Z důvodu porušení zákona bylo s kontrolovaným vedeno správní řízení, jehož výsledkem bylo uložení pokuty.


Není to tak úplná novinka. Již koncem srpna vyšla na Lupa.cz zprávička Kauza Hotel u Lípy: ÚOOÚ udělil pokutu čtvrt milionu korun. Nyní zřejmě z úřadu obesílají všechny stěžovatele (a asi jich není málo).

Pokud by hotel využil všech možností internetového marketingu, ušetřil by peníze a ještě ostudu mezi odbornou veřejností.

Související:
Hotel U Lípy opět spamuje
Spam týdne: Hotel u lípy

| Radim Hasalík







ABC Brouzdej ; blog @ brouzdej.cz | Přihlásit se Vytvořil Pavel Ptáček © 2003 - 2005 ( o webu ) | Web neměří žádnou návštěvnost, ani nesbírá osobní údaje. Proto tady není cookie lišta.