Brouzdej.cz


Přečtěte si: všechno | články | krátce





Doporučujeme: vyhrajte reklamní USB flash disky podle vašeho vlastního návrhu.

Re: Gtalk.cz už konečně patří Google! Klukovina s dobrým koncem?

Daniel Dočekal zveřejnil na svém blogu několik nepřesných informací a jako obvykle dělá z komára velblouda. Pojďme si společně jeho poslední příspěvek rozebrat.

Radim Hasalík na svém blogu vysvětluje jak strašně složité to bylo a jak neměl čas, protože měl novou práci.

Z mého pohledu to bylo zbytečně složité. Pro převod domény musíte potvrdit svým podpisem žádost o převod. Ten si musíte nechat ověřit u notáře nebo na úřadě. Následně musí stejnou žádost podepsat osoba (firma), na kterou doménu převádíte. To by znamenalo dopis poslat do USA, kde by byl podepsán a následně ve lhůtě asi 14 dnů zpět registrátorovi Active24.

Převod domény naštěstí pomohl výrazně urychlit člověk z firmy MarkMonitor, který mi až 13. prosince 2007 poslal odkaz do administrace Active24. Na něj stačilo kliknout a doména byla převedena.

Samozřejmě, za rok a půl se mu podařilo z vlastnictví GTALK.CZ vytlouct dostatek reklamního a public-relation kapitálu.

Odezva ze strany médií nebo weblogů byla minimální. Neměla žádný přímý a zásadní dopad na mé webové projekty. Z hlediska reklamy nebo public relations nepřineslo vlastnictví domény Gtalk.cz nic zvláštního.

Příkladově neetické chování není zase až tak dobrou reklamou.

Na tom, co jsem udělal, nevidím vůbec nic neetického. Neudělal jsem nic špatného.

Radim Hasalík se staví do role spasitele, který zachránil nadnárodnímu gigantu Google doménu, kterou by vůbec nebyl býval registroval (viz gtalk.com například). Ve skutečnosti by na místě bylo spíše se omluvit.

Nevidím sebemenší důvod, proč se omlouvat za převod nějaké domény. Nikdo nebyl poškozen.

Závěr: Daniel Dočekal se snaží vyvolávat kauzu tam, kde žádná kauza není. Po předchozích zkušenostech mne u něj ale podobný přístup nepřekvapuje. V rámci blogu si každý může tvrdit co chce - a to včetně očerňování druhých lidí.

Související:
Zápis v blogu Daniela Dočekala

| Radim Hasalík







ABC Brouzdej ; blog @ brouzdej.cz | Přihlásit se Vytvořil Pavel Ptáček © 2003 - 2005 ( o webu ) | Hostováno u FORPSI | Doporučujeme: webmaster tools