Brouzdej.cz


Přečtěte si: všechno | články | krátce





Doporučujeme: vyhrajte reklamní USB flash disky podle vašeho vlastního návrhu.

Amazon.com: Hlasujte pro zboží se slevou

Internetový obchod Amazon.com spustil zajímavou novinku. Vybral čtyři různé výrobky, navrhnul výraznou slevu a nechává registrované uživatele obchodu týden hlasovat. Vybrané zboží s nejvíce hlasy poté nabídne za uvedenou nižší cenu. V tuto chvíli jasně vede Xbox 360 Core System, jehož cenu Amazon snížil z 299.99 dolarů na 100 dolarů. Celkem pro něj hlasovalo 86.5% zákazníků. Na druhém místě je služba Amazon Prime pro níž hlasovalo 8.2%, kolo si přálo 4.2% zákazníků a Barbie získala 1.1% hlasů. Provozovatelé obchodu Amazon.com logicky očekávají, že si zákazníci na Den díkůvzdání (23. listopadu) přijdou koupit vybrané zboží. Předpokládám rovněž, že všichni hlasující dostanou od Amazonu e-mail, který jim připomene "výhru" jejich favorita. Podle oficiálních stránek Microsoftu se cena Xbox 360 Core System pohybuje kolem 299.99 dolarů.

Docela zajímavý nápad. Aby byl úspěšný například na českém e-shopu, vyžaduje velký počet aktivních a registrovaných uživatelů. Protože také dojde k náporu zákazníků, musí být na to připraveny servery. Příkladem mohl být eShop i-legalne.cz, který podle ohlasů některých čtenářů neustál prvotní nápor zvědavých zákazníků.

| Radim Hasalík







ABC Brouzdej ; blog @ brouzdej.cz | Přihlásit se Vytvořil Pavel Ptáček © 2003 - 2005 ( o webu ) | Hostováno u FORPSI | Doporučujeme: webmaster tools