Brouzdej.cz


Přečtěte si: všechno | články | krátce





Doporučujeme: vyhrajte reklamní USB flash disky podle vašeho vlastního návrhu.

Jak jsem dopadl se Superstar,utrpení dětí, smrt papeže, Stanislav Gross.

trošku i o mně

Zrovna sedím u compu a procházím tyto stránky. V televizi je cosi o miss a Ilonka se dívá, takze to vidím taky. Předtím tam bylo Superstar, o které jsem kdysi psal..no a dokonce jsem při tom na netu cetl jakési clanky o Superstar. To kvuli svému příteli, který to čte a vypravel mi o tom. Takze nakonec se tím zaobírám a sem tam to sleduju. Zajímavé.

Přemýšlím, jestli jsem tak mimo, nebo jestli mne Bůh vede k přiblížení se lidem (Ilonka, děcka ve škole atd. ) , ke kterým jsem poslán a pro které je to zatím jakýmsi výraznějším způsobem zajímavé a cenné.

Jinak ve zprávách zrovna probírali to, že zemřel papež. Už předtím ukazovali, jak se milióny lidí modlili za uzdravení, jak plakali atd. ...

Kdosi v sedmičce zmiňoval , jak se papež zasloužil o to a to..

Myslel jsem si, že Jan Pavel už asi zemře, už to s ním bylo nahnuté déle... a člověk není nesmrtelný. Vzpoměl jsem si na své články o katolické církvi.... trošku jsem porovnával ...papež schopný vyvolat tolik lidských reakcí, emocí, snad lásky a oddanosti ... a já .. skupinku teď máme jen s Ilonkou .. babičky z nedaleké obce přes zimu nejezdili..prostě nic moc služba. V porovnání s papežem pírko s horou. Přemýšlel jsem trošku o tom. Vedlo mne to k pokoře....a přesto mne to nevedlo k odvolání některých věcí, které jsem řekl.

Navíc pořád myslím, že platí Ježíšovo: "nikomu na zemi nedávejte jméno Otec" .. což je v osobě Svatého Otce totálně popřeno. No ale kolik příkazů míjím nebo nevidím já?

napadá mne "Pán bude soudit, nejsem svým soudcem, On vynese na světlo a zjeví zaměry srdci"

Viděl jsem i jakéhosi mrtvého chlapce z Ria, kterého kdosi zastrelil ..a to mne zasáhlo dokonce více, nez ze papež zemřel.

Jsem takový necita, nemám pochopení k pocitům a vztahům katolíků.?.Vždyť kdyby to byl muj blizky clovek, taky bych byl více smutny?

Jsem možná trošku mimo... ono odmítaní skoro uctívání papežství a role papežství v historii mi zatemňuje, že asi můj bratr zemrel a nijak moc to neprozivam. Na druhou stranu jsou pohřby krestanu, kde není plac, ale radost, že jdou ti "odesli" k Pánu. No tak nad tím zas az tak moc nepřemyšlím a snažím se upínat k tomu, co mam já dělat a co mě Pán zjevil.

Jaké pocity v tom všem má asi Pán. Co za pocity ohledně těchto událostí je na Božím srdci.

Mísí se ve mně soucitné vědomí zármutku lidí nad smrtí blízkého člověka s jakýmsi pocitem ..nepřeháňejte to vyvýšení člověka .. Svatý Otec.."jediný Otec je váš Otec v nebesích..vy máte jediného Otce..(ale to právě není ten, který zemřel a jež ten titul přijímal)"

No mám v tom trochu emoční kolotoč , ale v tom všem to dávám Pánu a raději nezaujímám pod těmi pocity nějaký postoj. Nechávám to nějak plout kolem mne...nebo spíše skrze mne.


Přemýšlím nad utrpením lidí, dětí, ..jak mám Esterku a někdy je taková úplně bezbranná..připadnou mi všechny vědomosti o utrpeních a hrubostech na dětech jako něco z nějakého filmu, jakoby to nemohla být pravda, jako něco neuvěřitelného a kroutí se mi z toho srdce..skoro neustale to nosím v sobě jako nějakou větší či menší bolest.


Gross a celé ta kauza.. Dan Drápal psal už asi před dvema mesíci, že je jasné že vláda padne...no ta uz padla v té koaliční podobě..přemyšlím, co bude s Grossem. Udrži se či ne? Zůstane premiérem?

Nemám nějaké zjevení a vpodstatě ani nějaký moc jasný dojem, jak to dopadne.. jen si myslím, že ods, lidovci, unie .. zas tak rychle vládu nevymění. Možná se pletu. Předčasné volby?? No Gross má požádat teď znovu o důvěru té nové vlády.. uvidíme. Těžko se mi představuje, že by zas komuniste podpořili ..dokonce by museli prý odejít ze sněmovny či co .. (ale jsou to schopni udělat) (mimochodem zrovna o komunistech mluví v televizi)
..a taky na druhou stranu...Stanislav Gross se drží , a drží ...

skoro bych řekl, že se jen tak brzo ještě nepust´í. No uvidíme.

| Joel







ABC Brouzdej ; blog @ brouzdej.cz | Přihlásit se Vytvořil Pavel Ptáček © 2003 - 2005 ( o webu ) | Web neměří žádnou návštěvnost, ani nesbírá osobní údaje. Proto tady není cookie lišta.