Brouzdej.cz


Přečtěte si: všechno | články | krátce





Doporučujeme: vyhrajte reklamní USB flash disky podle vašeho vlastního návrhu.

Z dění obchodního centra

I v obchodním centru bývá občas veselo o)))

Obchodní centrum přitahuje spoustu lidí a někteří z nich občas dělají různé věci, čehož jsem byl i já mnohokráte svědkem.
Taková fontána v jarních a letních měsících je přímo magnetem pro ty, co se chtějí osvěžit. Mnozí si jí však pletou s bazénem, i když jsou u ní cedule, které koupání v ní zakazují. Například jeden mladík se jednoho večera u fontány k úžasu mnoha lidí vysvlékl do slip, načež skočil do jejího vnitřku robinsonádu. Záhy plaval opakovaně dokola a zcela ignoroval užaslé výrazy lidí. Jeho počínání si samozřejmě všiml ten, co byl u kamer a hned zalarmoval přes vysílačku toho, co byl na pasáži. Strážný za chvíli přiběhl k fontáně, ale nikde toho fontánového plavce neviděl. Ten dotyčný se totiž rozhodl, že si bude hrát na schovávanou, a začal se potápět. A tak v následujících minutách běhal strážný kolem fontány, zatímco mladík se občas vynořil, nadechl se a zase se rychle ponořil. Přihlížející lidé se náramně bavili, tak jako ten, co vše sledoval přes kameru. Když se plavec potápění nabažil, tak vylezl a pronesl s úsměvem.
„Tak jsem si báječně zaplaval!"
Strážný byl však zpocený i naštvaný a toho dotyčného seřval z plna hrdla.
Jedné noci nám ve vysílačkách zaznělo hlášení, že nám do fontány skočilo pár lidí. Co nejrychleji jsme vyběhli před obchodní centrum a k našemu překvapení jsme uviděli ve fontáně plavat deset oblečených lidí, kteří měli dost vypito. A nám dalo dost práce, než jsme je přesvědčili, aby své půlnoční koupání ukončili.
Jiní dva mladíci zase dostali nápad, že si vyzkouší svá horská kola ve vnější části fontány, kde jsou trysky pro stříkání vody. Svůj nápad začali realizovat a já jsem v prvních okamžicích nevěřil vlastním očím, když se mi naskytl pohled na dvojici postav, která jezdí či spíše skáče s koly ve fontáně. Okamžitě jsem se k nim rozeběhl a oni se tvářili překvapeně po mém sdělení, že jezdit na kole ve fontáně se nesmí. Kolik fontán asi se svými koly vyzkoušeli?
Najdou se i tací lidé, kteří napuštěnou fontánu považují za místo, kde si mohou vyprat oblečení-a to doslova.
Bdělému zraku strážce neunikla jedna žena, která máchala různé oblečení a zároveň používala mýdlo. Tak k ní okamžitě přiběhl a důrazně jí upozornil, že tuhle činnost ve fontáně nesmí dělat. Ta dotyčná se začala tvářit naštvaně a záhy mu vynadala, co si to vůbec dovoluje jí zakazovat praní prádla.
Ve fontáně si však rádi zaplavali i čtyřnozí mazlíčci. Někteří dokonce utekli svým majitelům a vrhli se do vody. A těm pak dalo hodně práce je dostat ven. Vzpomínám si na jednu pani, co měla dva psy, kteří vždy do fontány skočili, když v ní byla voda. Těm se v té vodě tak líbilo, že je pokaždé dlouho nemohla dostat ven. A jeden z těch psů měl vždycky problém z fontány vylézt a ona mu musela pomáhat.
Jednou k večeru do fontány opět ti psi skočili a jejich majitelka měla snahu je dostat ven. A jako tradičně jeden z nich vylezl bez potíží, ale ten druhý ne a ne přelézt okraj fontány. Jeho majitelka mu začala pomáhat, ale dopadlo to tak, že do vody spadla. Ten pes, co byl mimo fontánu, okamžitě do ní skočil zpátky a záhy v ní plavali všichni tři. Psi to považovali za nějakou hru a vůbec se jim nechtělo ven. Po nějaké době je dostala oba ven, ale oni vzápětí opět do fontány skočili. Jeden z nich jí poslechl a za chvíli přelezl okraj fontány. Druhý za čas také chtěl vylézt, ale opět mu to nešlo. Tudíž mu začala pomáhat, jenže ten pes, co vylezl, byl tak rozdováděný, že na ní skočil a ona se nedobrovolně přemístila do vody. A tak zase ve fontáně byli všichni tři. V následujících minutách žena a její rozdovádění mazlíčci lezli a vylézali z fontány, což působilo dost komicky. A pokud by to někdo filmoval a pak to pouštěl zrychleně, tak by to byla celkem dobrá groteska. O tom, co se někdy dělo přímo v obchodním centru, se dá toho ještě napsat hodně, ale to zase někdy příště.

| insolitus







ABC Brouzdej ; blog @ brouzdej.cz | Přihlásit se Vytvořil Pavel Ptáček © 2003 - 2005 ( o webu ) | Web neměří žádnou návštěvnost, ani nesbírá osobní údaje. Proto tady není cookie lišta.