Brouzdej.cz


Přečtěte si: všechno | články | krátce





Doporučujeme: vyhrajte reklamní USB flash disky podle vašeho vlastního návrhu.

Když pošťáci hrají kopanou

Také si rádi s kolegy zahrajete kopanou? o)))

Nikdy by mne nenapadlo, že zažiji v práci neobvyklou kopanou v podání pošťáků. Byl jsem velmi překvapený, když se mi na hale naskytl pohled na skupinu kolegů, kteří si v pracovní době po ránu našli čas na něco, co se dá nazvat kopanou po pošťácku. Za tyčky pomyslných branek jim sloužily postavené podlouhlé zásilky. A to, co představovalo míč, byla podivně do koule zdeformovaná, už předtím poškozená zásilka, což mne šokovalo. A tak jsem zkoprněle hleděl na své kolegy, jak se s vervou pustili do kopané. Zánedlouho se u nich objevil vedoucí pošty, který se hned na ně rozkřičel, když spatřil, co provádějí. Oni však zachovali klid a pokračovali ve hře. Vedoucí na ně ještě chvíli pouštěl hrůzu, načež k mému úžasu se do poštovní kopané též zapojil. Stál jsem tam jako v Jiříkově vidění a vůbec jsem nechápal, co si mám o tom myslet. V tu chvíli jsem si položil otázku, co by tomuhle řekli na ředitelství.
Pošťáci však používali ke kopané i k tomu určený míč. Několikrát mé kolegy chytla fotbalová nálada, která měla za následek kopanou na hale mezi zásilkami. Někteří se s míčem snažili před ostatními předvádět, což někdy dopadlo tak, že jimi nakopnutý míč zasáhl někoho, kdo se pošťácké kopané neúčastnil. A občas také prudce letící míč"orazítkoval" kryty zářivek a někdy létal po hale sem a tam, přičemž houf zaměstnanců běhal za ním. Bylo by to hodně zajímavé video, kdyby to tenkrát někdo nafilmoval.
Poštovní kopaná se však hrála i mimo poštu. To se na jistém místě, které bylo všeobecně známé jako poštovní zašívarna, sjelo několik dodávek. Ty se zaparkovaly do kruhu, otevřely se u všech postranní dveře a před každou se postavil pošťák. A pak začala tzv. kopaná na několik"branek." Byla to nezvyklá zábava a náhodní svědci si museli myslet, že pošťákům sborově houklo v hlavách.
A když jednoho dne si moji kolegové po vzoru jiných pošťáků založili mužstvo, tak začalo být ještě více veselo. Jejich představy, jak budou vyhrávat zápasy a postoupí do vyšší soutěže, brzo vzaly za své. Mnohdy počet obdržených gólů za jeden zápas připomínal hodně nepovedený hokejový zápas. A to ještě si mnozí pošťáci při zápasech přivodili nějaké ty šrámy. A tak se někteří pak do práce přibelhali, jiní třeba nepřišli vůbec. Jeden pošťák díky kopané marodil postupně s nohou, kolenem, hlavou, rukou a pak nakonec i se zády. A vždycky, když měl před sebou zápas, tak vedoucí i jeho kamarádi se děsili, jestli druhý den pak přijde na poštu. Až tedy někdy vaši kolegové dostanou nápad, že založí fotbalové mužstvo, tak se připravte na rvačky s protihráči hádky točící se kolem nepovedených zápasů a též na absenci spolupracovníků v zaměstnání o)))

| insolitus







ABC Brouzdej ; blog @ brouzdej.cz | Přihlásit se Vytvořil Pavel Ptáček © 2003 - 2005 ( o webu ) | Hostováno u FORPSI | Doporučujeme: webmaster tools