Brouzdej.cz


Přečtěte si: všechno | články | krátce





Doporučujeme: vyhrajte reklamní USB flash disky podle vašeho vlastního návrhu.

Internetový projekt je jako váš hrad

Pokud provozujete službu pro uživatele, můžete se čas od času dostat do situace, kdy bude nutné zakročit a nějakého uživatele usměrnit. Tento příspěvek je vybrán z diskuse, která proběhla v rámci redakčního systému.

Jeden z uživatelů Brouzdej.cz kdysi závažně porušil pravidla tohoto webu. Jednalo se přitom o internetového provokatéra (trolla), který se snaží záměrně vyvolávat konflikty a je to pro něho určitý druh zábavy. Níže uvedená diskuse proběhla 4. 10. 2006. Blogpost byl volně inspirován článkem Proč nebýt správcem, díl 71.

(kurzívou jsou příspěvky trolla; tučně příspěvky správce Brouzdej.cz):

Dlouho jsem váhal. Nicméně poslední příspěvek je v rozporu s pravidly Brouzdej.cz o psaní nesmyslných a testovacích příspěvků. Proto byl smazán. Stěžovat si můžeš na lamparna@nadrazi-bubny.cz. Pokud se ti něco nelíbí, můžeš jít blogovat někam jinam.


1. jak jste dlouho váhal pane cenzore?
2. chtěl jsem vyzkoušet jak funguje onen hlasový výstup, a zjistil, že zřejmě nefunguje vůbec. to je škoda, ne? zase inzeruješ fíčury co nejedou.
3. "Dáváme lidem prostor pro psaní vlastního blogu a je již jen a pouze na nich, jakým způsobem toho využijí"
4. docela by mne zajímalo, jak hodnotíte nesmyslnost příspěvků. zřejmě: chápu/nechápu, co nechápu mažu.


1 - 4) Běž blogovat na Bloguje.cz, Blogy.Lide.cz nebo Blog.cz. O rýpaly a uživatele tvého typu nestojím. Tečka a konec diskuse.

Tahle odpověď mě moc neuspokojila, navíc si zase mazal v mym blogu, nevim, jak dlouho ti to budu trpět :(

Tvůj blog byl vymazán úplně. Prosím běž blogovat někam jinam. Tvoje přítomnost na Brouzdej.cz není žádoucí.

no, ne. tos mi to ale nandal.
leč důvody jsem nepostřehl, po celym netu se prezentuješ jako Robin Hood v kravatě a pak tohle!!!
PS: mimochodem, kdy sis naposledy zapíchal (s ženskou, sure) zdáš se mi v poslední době trochu nervózní.


Důvody? Brouzdej.cz je soukromý prostor a nikoliv veřejnoprávní médium. Když se rozhodnu vymazat příspěvek nebo blog, nemusím nic a nikomu zdůvodňovat.

Jak si můžeš všimnout, tak ve většině případů blogger celkem úspěšně bloguje a jeho příspěvky se objevují na hlavní stránce.

Brouzdej.cz eviduje celkem 2 189 deníčků, přičemž jejich autoři napsali 5 343 článků a čtenáři k nim vložili 8 134 názorů.


Pěkně ses vybarvil, jen co je pravda! Napiš si to do pravidel brouzdej, bylo by fér potencionální uživatele varovat předem. IMHO bloger na brouzdej ti musí nejprve patřičně polechtat ego, pak ho teprv šoupneš do první brázdy.

PS: pjekný čísílka, ale já věřím pouze statistikám, které si sfalšuji sám.


Je to tam napsané myslím velmi jasně:

Tvůrci Brouzdej.cz vítají všechny přátelsky naladěné návštěvníky a bloggery, kteří respektují naše pravidla. Naopak nemáme rádi uživatele, kteří obtěžují ostatní svým nevhodným chováním či příspěvky. Buďte prosím tolerantní a ohleduplní.


==

Jaký je z toho všeho závěr? Provozovatel webu svůj projekt platí a má právo se svým projektem libovolně nakládat. V případě slušných uživatelů je možné vždy ustoupit a zkusit se dohodnout na kompromisu. Nemá cenu diskutovat s provokatéry a internetovými trolly, kterým nejde o využívání služby, ale spíše o jejich pochybnou zábavu. Od roku 2002 jsem se v rámci Brouzdej.cz setkal pouze s několika málo případy, kdy bylo nutné zakročit a uživatele usměrnit.

| har







ABC Brouzdej ; blog @ brouzdej.cz | Přihlásit se Vytvořil Pavel Ptáček © 2003 - 2005 ( o webu ) | Web neměří žádnou návštěvnost, ani nesbírá osobní údaje. Proto tady není cookie lišta.