Brouzdej.cz


Přečtěte si: všechno | články | krátce





Doporučujeme: vyhrajte reklamní USB flash disky podle vašeho vlastního návrhu.

Jak holčičky hledají zloděje pomocí IP adresy

Čistě náhodou (ne fakt tyhle blogy cíleně nehledám) jsem objevil kouzelnou diskusi nějakých teenagerů. Jedna bloggerka údajně přišla o svůj deníček, vzápětí zjistila IP adresu dotyčného zloděje a nyní žádá ostatní o pomoc.

Nejprve postup pro zjištění IP adresy v rámci systému Blog.cz:

Každý počítač má svoji ip adresu takže se dá zjistit kdo vám píše.ip zjistíte tak že si otevřete administrativu jako byste chtěli psát nový článek a na levé straně máte měsíce,tak si nějaký otevřte nahoře budou komentáře a pod každým komentářem je ip adresa.je to dobré budete se divit kolik lidí píše za někoho jiného

Holky bohužel netuší, že zejména ve velkých sítích existují proxy servery. Za jednou IP adresou se tedy ve skutečnosti může skrývat poměrně dost lidí. Následující příspěvek ovšem ukazuje, že malé teenagerky zřejmě dovedou ovládat službu whois pro zjištění vlastníka daného rozsahu IP adres.


Ahoj Domíí, Hledala jsem a zjistila že se jedná o jistého : Jiří N*** I*** S*** s.r.o B*** 5 P*** Tlf. : +420 5***


Děvčata opět nemají ani tušení, že dotyčný "zloděj" je ve skutečnosti poskytovatel internetu a vlastník daného rozsahu IP adres. Hned vzápětí se tak může objevit další konspirační teorie:


Nevim kdo ti ukradl heslo ale určo to bude ňákej příbuznej toho Jiřího N*** (Jako napsala Cu, asi jeho dcera nebo něco takovýho).


Další pokračování příběhu už neznám. Ale dovedu si představit, že na e-mailové adrese nic netušícího vlastníka již zmíněných rozsahů IP adres skončil výhrůžný dopis od právoplatné majitelky internetového deníčku. Happy end.

| har







ABC Brouzdej ; blog @ brouzdej.cz | Přihlásit se Vytvořil Pavel Ptáček © 2003 - 2005 ( o webu ) | Hostováno u FORPSI | Doporučujeme: webmaster tools