Brouzdej.cz


Přečtěte si: všechno | články | krátce





Doporučujeme: vyhrajte reklamní USB flash disky podle vašeho vlastního návrhu.

Policejní stanice budou více přívětivé

Pokud dnes navštívíte oddělení místní policie, můžete si připadat jako ve vězení. Čekají vás většinou nevábné prostory, zamřížované okno a drsní policisté. Velký kus cesty od stranice metra Anděl však mají trochu jiné prostředí.

Ministr vnitra Ivan Langer předložil Vládě ČR návrh na systémové řešení modernizace policejních služeben – tzv. „Projekt 1000“.

Cílem je postupně zlepšit podmínky jak pro občany, kteří navštíví policejní služebny, tak pro policisty pří výkonu služby. Policejní služebny po celé republice musí být místem důvěry a bezpečí občanů ČR.

Na návrh ministra vnitra vláda rozhodla, že na „Projekt 1000“ bude v první fázi použito 613 mil. Kč z prodeje budovy U Obecního domu, kterou v minulosti Ministerstvo vnitra užívalo.

Prostředky pro druhou etapu rekonstrukce policejních služeben budou získány z prodeje neupotřebitelného nebo nedostatečně využívaného majetku. Přesný postup čerpání takto získaných finančních prostředků stanoví ministr vnitra po dohodě s ministrem financí.

Třetí etapa projektu bude realizována na základě využití čerpání finančních prostředků Evropské unie ze strukturálních fondů.

Důvodem, proč ministr Ivan Langer přichází s „Projektem 1000“, je skutečnost, že prvotní kontakt veřejnosti s Policií České republiky často probíhá v nevyhovujících a někdy až ponižujících podmínkách. „Postižený nesmí být na služebnách v horších podmínkách než obviněný. Péče o občana v tísni je naší základní povinností“, zdůraznil ministr Ivan Langer.

Neméně důležitou podstatou tohoto projektu je zlepšení pracovních podmínek policistů. Nové vedení Ministerstva vnitra považuje za správné a nezbytné provést takové změny ve stavebně technickém řešení a vybavení všech policejních služeben, které policistům umožní poskytovat služby občanům na profesionální úrovni odpovídající práci policejního sboru v 21. století.

Zdroj: Tisková zpráva.

| har







ABC Brouzdej ; blog @ brouzdej.cz | Přihlásit se Vytvořil Pavel Ptáček © 2003 - 2005 ( o webu ) | Hostováno u FORPSI | Doporučujeme: webmaster tools