Brouzdej.cz


Přečtěte si: všechno | články | krátce





Doporučujeme: vyhrajte reklamní USB flash disky podle vašeho vlastního návrhu.

Zavřete oči, odcházím - DarkMaster končí

Blogoval jsem více než dva roky. Psaní blogu mi umožnilo poznat různé zajímavé lidi. Několika lidem jsem možná díky svým článkům zachránil peníze (kauza OBS) a vždy jsem se snažil stát na straně dobra a bojovat za spravedlnost. Nyní jsem se rozhodl přestat si psát svůj blog. Končím a není to apríl.

Ve svém prvním blogu jsem napsal za celou tu dobu 411 zápisků a článků. Byly doby, kdy jsem psal článek každý den. Přestože se jednalo o blog, stal jsem se terčem kritiky podivné skupiny lidí, kteří snad hledali v mých článcích smysl svého života. Moji kritici mi do ohlasů psali, že píšu nesmysly, ale přesto si našli čas na čtení těchto nemyslů. Nad tím mi zůstává rozum stát i sedět. Psal jsem si pro radost a nesledoval žádný cíl. Určité skupině lidí jsem byl pro smích. Není na světě člověk ten, aby se zavděčil lidem všem.

Stál jsem rovněž za výzvou, která byla určena tvůrcům vyhledávačů a katalogů. Vyzval jsem vyhledávače a katalogy, aby pro nás bloggery vytvořily zvláštní sekci a nestrkali naše deníčky mezi webziny či webové magazíny. Na základě této výzvy skutečně o zhruba měsíc později vznikly ve všech českých katalozích příslušné chlívečky. Byl jsem jeden z fotografujících bloggerů, které napadla v centru Prahy ochranka nákupního ráje Nový Smíchov. Vyšel se mnou a jinými bloggery rozhovor v Mladém Světě, začal jsem pravidelně přispívat do Lidových Novin a přílohy Generace Online. Rok poté jsem měl i svojí pravidelnou rubriku v jednom tištěném měsíčníku. I když jsem ve čtrnácti letech obsadil druhé místo v celostátní literární soutěži TechFilm (dokonce dvakrát), vystupoval jsem v televizi (pořad Tykadlo) a vyhrál řadu dalších literárních soutěží, vždy jsem si uvědomoval svoji nedokonalost i chyby. Jiní píší určitě lépe a srozumitelněji než já.

Proč tedy končím?
Poslední dobou jsem občas pod svými zápisky v blogu našel nenávistné ohlasy. Někteří uživatelé rovněž porušovali mnou stanovená pravidla hry a neustále cpali do ohlasů cokoliv jiného než moji přezdívku. Tito lidé záměrně provokovali a čekali, že se snad budu nad tím rozčilovat. Nevidím jim do hlavy, ale možná by jim taková reakce udělala radost. Jejich komentáře jsem mazal, což mi zabralo přibližně jednu sekundu. Strávil jsem nad tím rozhodně méně času než oni svým psaním ohlasů. Přestal jsem rovněž sledovat jejich pochybné fórum, které je umístěno na ještě pochybnějším serveru (vřele doporučuji daleko lepší servery, kterými jsou například Mageo.cz, Lapiduch a další).

Celá situace se dostala do fáze, kdy jsem si položil vážnou otázku. Mám já tohle všechno zapotřebí? Já si tady prosím pěkně psal zadarmo, protože jsem z toho měl radost a dobrou náladu. Co dělat s blbci, kteří se zmohou jen na svůj smrdutý a zapšklý ohlas v diskusi? Arthur Dent v jednom ze svých článků napsal, že i takový blbec dokáže zkazit bloggerovi hezký den. Hodně bloggerů si právě kvůli těmto anonymním zbabělcům (jiné označení pro ně neexistuje) diskuse zcela omezilo. Proč anonymní zbabělci? Už jsem o tom kdysi psal ve svém článku Splašky v internetových fórech.

Renomovaný profesor MUDr. Cyril Hoschl charakterizoval tyto uživatele českého internetu takto:

Mají v sobě naštosovanou bezmeznou žlučovitou závist vůči vzdělanějším, chytrejším, úspěšnějším a bohatším. Mají vztek na ty, kdož jsou spokojeni. Nejraději by je roztrhali na kusy. A protože jinak nedokážou, vyřizují si to s nimi v otevřených, neřízených anonymních diskusích

Já jsem spokojený, mám dobrou náladu a rozhodl jsem se, že si jí nenechám nikým ani ničím zbytečně kazit. Moji věční kritici by si měli pomalu najít jinou oběť, protože já končím. Vám ostatním potom přeji co nejméně podobných srážek s lidmi, kteří se namísto konstruktivní diskuse zmohou jenom na nic neříkající bláboly.

Mějte se krásně a ještě jednou děkuji všem rozumným čtenářů m za přízeň, kterou mi po ty dva roky věnovali. Rovněž vřele děkuji i těm, kteří v diskusích vyjádřili svůj nesouhlas či opačný názor s mým článkem. Nebál jsem se vyslechnout konstruktivní připomínky k věci a pokud diskutující dodržel mnou stanovená pravidla hry, rád jsem s ním zapředl virtuální rozhovor. Možná mi bude blogování chybět, možná nebude. Byly to dva roky velmi zajímavých zkušeností, kterých nelituji a budu na ty časy rád vzpomínat...

THE END

| DarkMaster







ABC Brouzdej ; blog @ brouzdej.cz | Přihlásit se Vytvořil Pavel Ptáček © 2003 - 2005 ( o webu ) | Web neměří žádnou návštěvnost, ani nesbírá osobní údaje. Proto tady není cookie lišta.