Brouzdej.cz


Přečtěte si: všechno | články | krátce





Doporučujeme: vyhrajte reklamní USB flash disky podle vašeho vlastního návrhu.

Vegas láká z Čechů peníze

Podle poznatků Sdružení obrany spotřebitelů České republiky (SOS) se polská společnost Vegas opět snaží získat peníze od důvěřivých lidí v České republice. Firma je láká na příslib velké výhry 400 000 Kč. Sdružení obrany spotřebitelů ČR. SOS nabádá spotřebitele k obezřetnosti před podobnými nabídkami.

Polská společnost Vegas neoperuje na českém trhu poprvé. Před více než dvěma lety lákala na příslib báječného pobytu v Paříži. Stačilo málo – jen zatelefonovat a poslat na varšavský P. O. BOX 1000 Kč. Jenže vysoký tarif telefonního hovoru byl napsán malými písmeny, takže si ho mnozí ani nevšimli, a odeslanou tisícovku ani Eiffelovku nikdo z těch, kteří telefonovali, posílali peníze a následně kontaktovali SOS, s Vegasem neviděli.

Později se společnost Vegas zaměřila na ty spotřebitele, kteří věří v nadpřirozené síly a se jménem věštkyně Esmeraldy se snažila přimět lidi, aby za slíbenou věštbu posílali na varšavskou adresu peníze.

Dalším pokusem Vegasu bylo rozesílání oznámení o velké výhře v mezinárodní soutěži. Vítězové měli získat 300 000 Kč, pokud zavolají opět na číslo s vysokou tarifikací.

„Všechny vyjmenované případy potvrdily, že je třeba nejen číst informace psané běžným písmem, ale obzvlášť pozorně prostudovat text, psaný nejmenšími písmeny,“ řekl František Lobovský, předseda Republikového výboru SOS, a dodal: „Pokud už někdo uvěří, že by mohl vyhrát v soutěži, které se nezúčastnil, a nehodí takový leták rovnou do koše, měl by si doporučení číst nejmenší písmena dobře zapamatovat, protože platí nejen v případě podivné nabídky Vegas, ale i při podpisu jakékoli smlouvy.“

Nejnovější aktivita firmy Vegas je podle informací od některých spotřebitelů, kteří kontaktovali SOS, prý propojena s teleshoppingem vysílaným na jedné z polských televizí. Někteří spotřebitelé totiž tvrdí, že přes tento teleshopping nakupovali. Proto se necítili podvodně osloveni, když se z letáku dozvěděli, že vyhráli peníze ve spotřebitelské soutěži. Další ovšem tvrdí, že se žádné soutěže nezúčastnili. Leták slibuje výhru 400 000 Kč a tvrdí se v něm, že stačí zaregistrovat se na telefonním čísle začínajícím pětičíslím 906 60, s tarifem 60 Kč/min.

Zdroj: Tisková zpráva

| DarkMaster







ABC Brouzdej ; blog @ brouzdej.cz | Přihlásit se Vytvořil Pavel Ptáček © 2003 - 2005 ( o webu ) | Web neměří žádnou návštěvnost, ani nesbírá osobní údaje. Proto tady není cookie lišta.