Brouzdej.cz


Přečtěte si: všechno | články | krátce





Doporučujeme: vyhrajte reklamní USB flash disky podle vašeho vlastního návrhu.

Poslanci si stále vyplácejí vyšší platy

Poslanci si před svátky nadělili vyšší platy. Když kauzu zveřejnila média, začali zákonodárci tvrdit, že se tak stalo omylem. ODS a komunisté jsou proti snížení poslaneckých platů. Poslanci v tuto chvíli pobírají kolem 54 000 Kč hrubého.

Práce poslance v parlamentu je zřejmě vyčerpávající, sněmovna vymýšlí kvalitní zákony a jednotlivé poslanecké kluby dodržují své předvolební sliby. Vypadá snad takto idilicky současná politická scéna? Ovšem, že ne. Ve většině komerčních firem se platy vyplácejí podle hospodářských výsledků společnosti. Plat je odměnou za dobře vykonanou práci. Můžeme totéž prohlásit o českých poslancích a poslankyních? Těžko.

Naše země se stále potýká s mizernou legislativou. Právo na spravedlivý soudní proces mají pouze bohatší vrstvy obyvatel. Kdyby někdo zasáhl do mých osobních práv, bude mě to stát mnoho peněz, úsilí a ještě si nebudu jistý výsledkem. Soudy jsou nepružné a řeší i jednoduché případy desítky let. Také v případě, že je policii oznámen trestný čin a k dispozici je veškerá dokumentace, viník zůstává bez trestu. Stát nepodporuje drobné podnikatele a živnostníky, takže například moje maminka bude muset svoji živnost zavřít. Přitom by si jistě dokázala sama na sebe vydělat, ale stát živnostníkům přidává stále větší daňové zatížení.

Jeden můj příbuzný pracoval v parlamentu jako tajemník. Když se navrhovaly nové zákony, vzal si slovo a všem poslancům ukázal "díry", které umožnili podnikavým lidem zákon obejít. Poslanci i přes tato upozornění zákony schválili.

Od listopadu pobírají podle Lidových novin naši zákonodárci necelých 54 000 Kč. Na účet dostávají přibližně 36 000 Kč. Pokud počítám pouze mzdu a neberu v úvahu další náklady, vychází mi cena na jednoho poslance ve výši 648 000 Kč. Zvýšení platů si schválila nadpoloviční většina poslanců napříč celým politickým spektrem.

Až půjdete k volbám, vzpomeňte si na naše dobře placené zákonodárce...

| DarkMaster







ABC Brouzdej ; blog @ brouzdej.cz | Přihlásit se Vytvořil Pavel Ptáček © 2003 - 2005 ( o webu ) | Web neměří žádnou návštěvnost, ani nesbírá osobní údaje. Proto tady není cookie lišta.