Brouzdej.cz


Přečtěte si: všechno | články | krátce





Doporučujeme: vyhrajte reklamní USB flash disky podle vašeho vlastního návrhu.

Autonomní Paroubek

17.8.2007 Poslanec a předseda ČSSD Jiří Paroubek vyhrožuje prováděním vlastní autonomní zahraniční politiky.

ParoubekSjezd Poslanec a předseda ČSSD Jiří Paroubek vyhrožuje prováděním vlastní autonomní zahraniční politiky. Tu by začal provádět v případě, že se nestane předsedou poslanecké sněmovny. Tedy pokud nedostane přesně tu funkci, kterou loni po volbách tak tvrdošíjně odmítl ve vidině zisku premiérského postu.

O povolebních jednáních jsem před rokem napsal mnoho článečků a zvídavý čtenář si je jistě na tomto blogu vyhledá. Jiřímu Paroubkovi byl nabízen post předsedy sněmovny výměnou za podporu vládě. Předseda ČSSD s tím nesouhlasil a tak nakonec v čele sněmovny stanul Miloslav Vlček. Nyní, po roce, se chce na tento post dostat předseda ČSSD, ale k tomu je nutné, aby převolbu podpořila i ODS, která zcela pochopitelně na Paroubkově jmenování nemá zájem.

Jiří Paroubek se nechal slyšet, že ČSSD by ráda posunula volbu prezidenta, která by měla začít v únoru příštího roku co nejdále k datu 7.3., kdy Václavu Klausovi skončí mandát. Duo kamarádů Paroubek - Rath svůj nápad zdůvodňuje tím, že chce, aby všichni kandidáti měli stejné šance a současný prezident nebyl zvýhodněn díky P.R. prezidentské kanceláře. Důvod ale je v něčem úplně jiném. Předseda ČSSD chce prezidenta ponížit, lépe řečeno se mu pomstít za to, že nedostal druhou šanci na sestavení vlády. Prezident by se totiž měl se skončením mandátu vystěhovat z Hradu a po svém předpokládaném znovuzvolení opět nastěhovat zpět.

A tady právě Jiří Paroubek narazil. Předseda sněmovny Vlček již s prezidentem o vypsání voleb jednal a domluvil se s ním právě na začátek února. Vypsání prezidentských voleb je v pravomoci předsedy sněmovny a možná i zde tkví důvod, proč Jiří Paroubek náhle o tento post projevuje zájem. Předsedy ČSSD se muselo bytostně dotknout, když Vlček řekl, že termín měnit nebude, že už je dohodnutý a dohodu splní, protože je rovný chlap.

Druhým a pravděpodobně o nic menším důvodem, než Paroubkova touha po moci, je finanční odměna s tímto postem spojená. Paroubkův plat by byl náhle trojnásobný, měl by nárok na služební vůz s řidičem a majáčkem, stejně jako na státem placenou ochranku. Jiří Paroubek si situaci zavařil sám. V současné době platí dvě hypotéky na mnohamilionové částky za byty, podporuje expřítelkyni svého syna s jeho dcerou, slíbil, že bude podporovat charitativní aktivity své ženy po rozvodu a k tomu je nutno připočítat nemalé částky vynakládané za romantické noci se svou milenkou Petrou Kováčovou v luxusních hotelech.

Zdeněk Škromach prozradil, že údajně současnou ochranku, která by podle znalců přes bezpečnostní služby měla stát cca 100 tisíc měsíčně, neplatí ČSSD, jak bylo delší dobu uváděno, ale že si ji platí Jiří Paroubek sám. Pokud se sečtou veškeré výdaje, tak je jasné, že jeden poslanecký plat na vše nestačí.

Pravděpodobnost, že se Jiří Paroubek stane předsedou sněmovny je pramalá. Podle jeho prohlášení, že chce v případě nezvolení provádět v době českého předsednictví EU provádět vlastní autonomní politiku lze usuzovat, že je částečně již smířen s tím, že další šanci na premiérství bude mít až v roce 2010. ČR bude Evropské Unii předsedat v roce 2009. Pochybuji, že by Jiří Paroubek mohl svou "autonomní zahraniční politiku" )spěšně provádět, protože představitelé jiných států jednají především se sobě rovnými a málokdo by chtěl jednat byť s předsedou nejsilnější opoziční strany, tak funkčně jen s řadovým poslancem.

Včera Jiří Paroubek zveřejnil na stránkách ČSSD dopis, který dostal od George W. Bushe. Škoda, že dopis nedorazil dříve, jinak by jej mohl poslanec Paroubek nechat otisknout ve své obrázkové knize. Myslím, že podobných dopisů existuje velké množství a Jiří Paroubek je jedním z mála lidí na světě, kteří se tímto dopisem veřejně chlubí.

Ani bych se nedivil, pokud by v nějakém počítači v Bílém domě existoval následující mustr:

Milá/ý ...., rád jsem se s Vámi v ................ setkal. S Laurou jsme si cestu užili a já oceňuji, s jakou upřímností jsme vedli debatu o významných otázkách, které se týkají obou našich národů. Americký národ si cení pevných svazků s obyvateli ........................ Společně můžeme šířit mír, prosperitu a svobodu po celém světě. Děkuji Vám také za pozorné dary.

S přáním všeho dobrého.

Srdečně, George W. Bush



Předpokládám, že kdyby se dnes George W. Bushe zeptali, s kým to je na fotografii, tak by s upřímností či naivitou sobě vlastní jen odpověděl: "I don´t know, who is this fatman". V poslední době začíná být Jiří Paroubek už jen pro smích. Již téměř dva roky tvrdím, že Jiří Paroubek není pro ČSSD přínosem a že této straně spíše škodí. Jsem zvědav, kdy konečně jeho spolustraníci prohlédnou a pošlou jej do zaslouženého zapomění v RaJi. Některým to už došlo, jiní to vědí, ale bojí se a některým to nedojde nikdy. Zdá se, že aura nedotknutelnosti pomalu z Jiřího Paroubka padá a dovolí si ho kritizovat jeho blízcí spolupracovníci a to už dokonce i veřejně.

| brudra







ABC Brouzdej ; blog @ brouzdej.cz | Přihlásit se Vytvořil Pavel Ptáček © 2003 - 2005 ( o webu ) | Hostováno u FORPSI | Doporučujeme: webmaster tools