Brouzdej.cz


Přečtěte si: všechno | články | krátce





Doporučujeme: vyhrajte reklamní USB flash disky podle vašeho vlastního návrhu.

Paroubkova cenzura II

7.8.2007 Více než před rokem jsem psal o Paroubkových cenzorských manýrech poprvé.

Paroubek & Kováčová Více než před rokem jsem psal o Paroubkových cenzorských manýrech poprvé. V článku "Paroubkova cenzura" jsem před 15 měsíci kritizoval přístup tehdejšího premiéra k médiím, které si dovolily zveřejnit nelichotivý názor na Jiřího Paroubka. Po telefonátech z Úřadu vlády skončil pořad Bez obalu, telefonáty byly v akci i proti karikaturám Jiřího Paroubka z pera kreslíře Štěpána Mareše a za podivných okolností skončil v rozhlasovém pořadu Host do domu moderátor Aleš Cibulka. Údajně prý porušil morální kodex, když jeho host, zpěvačka Yvonne Přenosilová tehdy v rozhovoru řekla, že "Paroubek si tak trošku hraje na Mussoliniho". Čas dává Yvonne Přenosilové za pravdu.

Mnoho vody uteklo ve Vltavě a snaha Jiřího Paroubka regulovat, či spíše nařizovat, co a jak mají média psát nebo vysílat, je zpět. jeho nápad na regulaci tiskovým zákonem padl společně s představou vlády s komunisty. Jiří Paroubek si nemůže zvyknout, že už není premiérem, ale jen předsedou strany a řadovým poslancem. Zájem médií o jeho osobu postupně klesá, a tak se rozhodl zásobovat novináře sám množstvím textů, svého blogu na iDnes a pořádáním značného množství tiskovek. Jeho snaha upoutat pozornost už začíná být značně komická, obzvláště, pokud jsou konány mimořádné tiskovky ke všemu možnému, dokonce i k jeho rodinným záležitostem.

Před nedávnem trávil dovolenou se svou milenkou u moře. V té době jeho syn opustil svou příelkyni v době, kdy se jim narodila dcera. Jiří Paroubek mladší nechal svou přítelkyni i se čtrnáctidenním miminem na holičkách. Jiří Paroubek starší po svém návratu svolal mimořádnou tiskovku, na které oznámil, že se o svou skorosnachu s jeho vnučkou, kterou do té doby ještě neviděl, postará. Zároveň prosil novináře, aby o jeho rodině nepsali. jenže doby, kdy stačilo funcionáři vyslovit přání a to bylo obratem ruky splněno jsou ty tam, stejně jako premiérské křeslo. Navíc v okurkové sezóně je každá podobná aférka vítaná.

V sobotním bulváru se objevila zprávička, která dnes byla potvrzena v Lidových novinách. Jiří Paroubek je pobouřen tím, že je Petra Kováčová nazývána milenkou. Nechápu, co je na tomto označení hanlivého natolik, aby si Jiří Paroubek najal elitního právníka Tomáše Sokola a hrozil bulvárnímu deníku Blesk právními kroky. Podle Jiřího Paroubka toto označení snižuje důstojnost Petry Kováčové i jeho. Bulvár má prý příště volit vhodnější slova. Je zajímavé, že nynějšímu premiérovi Mirku Topolánkovi absolutně nevadí, že je jeho milenkou nazývána Lucie Talmanová, s níž má novorozeného syna Nicolase a stačí si vzpomenout, jak kvůli milence Talmanové právě Jiří paroubek vyzýval svého politického soka k odstoupení ze všech funkcí.

Jiří Paroubek si nejspíše myslí, že tím dokáže jak se dokáže s rozchodem vypořádat lépe než Mirek Topolánek. Jako by chtěl naznačit, že zatímco Topolánek má milenku, v jeho případě tomu tak není. Nepředpokládám, že by se po večerech Jiří Paroubek a Petra Kováčová věnovali četbě hodnotné literatury. Jiří Paroubek stejně jako Mirek Topolánek není rozveden, stejně jako Mirek Topolánek vyměnil svou manželku za "mladší model" a tudíž stejně jako Mirek Topolánek má milenku.

Milenka je moc hezké slovo. Naznačuje, že je jiným mužem milována. Milenkou může být i manželka svému manželovi. Určitě by se daleko víc Jiřímu Paroubkovi nelíbilo, pokud by jeho milenka byla označena například za "mimomanželskou souložnici", což by bylo takřka doslovné popsání daného stavu. Expremiér zuří především z toho důvodu, že je pravdivě zobrazován v takovém obraze, který boří jeho snivou představu o tom, že je něčím lepším než ostatní muži. Jeho jméno se ale opět objevilo v médiích. Jiří Paroubek moc dobře ví, že pokud o něm přestanou média psát, je to jeho politická smrt.

Třešničkou na dortu je ale fakt, že si najal právníka Tomáše Sokola, který zastupuje uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře, Paroubkovu noční můru.

| brudra







ABC Brouzdej ; blog @ brouzdej.cz | Přihlásit se Vytvořil Pavel Ptáček © 2003 - 2005 ( o webu ) | Hostováno u FORPSI | Doporučujeme: webmaster tools