Brouzdej.cz


Přečtěte si: všechno | články | krátce





Doporučujeme: vyhrajte reklamní USB flash disky podle vašeho vlastního návrhu.

Letošní vydatné Okurky

31.7.2007 Okurková sezóna je v plném proudu a letos je skutečně vydatná a bohatá na perly.

Okurky Okurková sezóna je v plném proudu a letos je skutečně vydatná a bohatá na perly. Jiná léta byl vcelku klid a média sháněla kdejaký plk, aby měla o čem psát. Letos však není o perličky nouze a z valné části k tomu přispívá druhý vítěz voleb. Jen jsem na pár dní vytáhl paty, nestačil jsem kulit oči, jak se opět v událostech zadařilo. Co naplat. Horko asi působí i na naše politiky a někteří jednají, jako by byli přímo pod vlivem úpalu. Vezměme to hezky popořadě.

Předseda ČSSD Jiří Paroubek chytal v Tatrách na svůj břich bronz, jsa doprovázen svou milenkou. Při pohledu na fotografii zastánce chudých v apartních červených trenkoplavkách mne napadlo, že jeho milenka má pravdu v tom, že na Jiřím Paroubkovi asi bude nejvíc sexy jeho mozek. Sotva se vrátil, hned, jakoby nasbíral sluneční energii do kolektoru na břiše, svolal tiskovku, a to dokonce v sobotu. Vyzval média, aby šetřila polokandidáta ČSSD na prezidenta (zatím nebyl oficiálně nominován) Jiřího Dienstbiera. Ten mezitím svými vystoupeními sklidil rozpaky, v horším případě pak tlumený posměch. Zatímco Václavu Klausovi vyčítá všeználkovství, vyšlo najevo, že sám přes kamarádku vydal v sedmdesátých letech knihu, ve které radil, jak mají slečny a dámy chodit bez podprsenky.

Jiří Paroubek vzápětí odhalil, kterak pomůže své skoro snaše a třítýdenní Viktorii, opuštěným Jiřím juniorem. Pan poslanec to vyřešil geniálně, tak nějak po socialisticku. Manželka Zuzana půjde do chalupy v Jizerských horách, zděděné po svých rodičích, nový čtyřpokojový byt určený původně pro mladé dostane nepovedený synátor, byt ve kterém nyní stále ještě dlí manželé Paroubkovi, pak bude nezištně pronajmut skoro snaše na dva až tři roky s tím, že si ho opuštěná svobodná matka bude platit. Za dva nebo tři roky se prý buď mladí k sobě vrátí nebo si opuštěná žena někoho najde a pak se prý uvidí, zda bude nutné pronájem prodloužit. Jiří Paroubek se uskrovní a přesune se na chatu ve Vraném nad Vltavou, kterou zdědil po rodičích (viz grafika MF Dnes).

Jiří Paroubek ztrácí jednoho potencionálního kandidáta na prezidenta za druhým. Zcela jednoznačně se odmítli o úřad prezidenta ucházet ekonom Jan Švejnar a bývalá nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešová, která je členkou stínové vlády ČSSD. O zoufalém hledání "antiklause", který by šel co nejvíc na ruku poslanci Paroubkovi svědčí i fakt, že by jako nadstranický prezident byl dobrý i neúspěšný předseda ČSSD a nynější eurokomisař Vladimír Špidla. Celá tato fraška s hledáním silné osobnosti na mne působí dojmem, že ČSSD nechce proti Václavu Klausovi postavit nikoho, protože je téměř, řekl bych na 95% jisté, že nikdo jiný než současný prezident zvolen nebude. V roce 2013 chce na prezidenta už kandidovat Jiří Paroubek. Pokud by se náhodou stal ten zázrak a Václav Klaus vyšel z voleb v únoru příštího roku poražen, pak je velká pravděpodobnost, že by Jiří Paroubek měl v další prezidentské volbě značně ztíženou situaci.

Mirek Topolánek si odvezl z porodnice Lucii Talmanovou se svým synem Nicolasem. Nechci zde polemizovat o vhodnosti vybraného jména (pamětníci jistě vzpomenou na Menšíkovo vyprávění a úžasné jméno nechtěného synka Claudius Picmaus), koneckonců je to každého soukromá věc. Při odjezdu z porodnice Mirek Topolánek projel svým vozem velmi blízko přítomných novinářů. Dokonce si kameraman stěžoval, že mu byla přejeta noha a redaktorka, že dostala ránu zpětným zrcátkem. Určitě to byla ze strany Mirka Topolánka další chyba, nicméně, pokud by se uvedeným novinářům skutečně stalo to, co popisují a co skoro nebylo vidět v TV zpravodajství, pak by určitě vyváděli trochu jinak. Zejména kameraman s přejetou nohou by určitě nezůstal tak klidný (záběr se takřka ani nezachvěl). Jaké to je, když přes nohu přejede kolo auta vím z vlastní zkušenosti. Poranění žádné, ale prvotní bolest vcelku slušná.

Skupna Romů se v Kladně vydala loupit železo z opuštěné haly. Jaké bylo jejich překvapení, když po podříznutí nosných sloupů se jim konstrukce zřítila na hlavu. Dva lupiči zaplatili životem další tři si odnesli těžká poranění a trvalé následky. Zajímavá byla reakce jejich příbuzných, když do TV lkali, že tam jejich muži nešli krást, ale vydělat si pár korun. V tom případě bychom měli přehodnotit například i bankovní loupeže. Není to krádež, ale pokus si přivydělat. Zajímavé rovněž bylo, že začala okamžitě padat obvinění z postižených rodin na adresu majitele haly. Pokud bychom byli v USA, pak by nebylo se čemu divit. Tam leckdy nad různými rozsudky zůstává rozum stát. Zde si vypůjčím jeden odstavec od Miroslava Macka z jeho stránek Viditelný Macek. V USA je každoročně vyhlašována soutěž o nejkurióznější a nejúspěšnější soudní spor:

Vítězem letošní soutěže byl p. Merv Grazinski z Oklahomy. Ten si koupil zcela nový obytný vůz Winnebago. Při cestě domů z fotbalového zápasu vjel na dálnici, nastavil automat na 130 km/hod, přelezl ze sedadla řidiče do obytné části a vařil si kávu.
Nebylo pak divu, že vůz opustil dálnici, havaroval a převrátil se. P. Grazinski se tudíž soudil s výrobcem, že v návodu k obsluze vozidla nebylo výslovně uvedeno, že toto se nesmí.
Porota mu přiřkla náhradu $1,750,000 plus zcela nový Winnebago Motor Home.
Výrobce pak skutečně v tomto smyslu upravil návod k ovládání vozidla pro případ, že by se na světě vyskytl ještě další úplný blbec a naneštěstí si opět koupil jejich vůz.


Okurky ale neberou konec, a tak lidovecký místopředseda David Macek oprášil starý návrh na volební právo od šestnácti let a možnost hlasování rodičů za své nezletilé a tudíž volební právo nemající ratolesti. prý by se tak zvýšil vliv na politiku vícečlenných rodin, protože se jich politika více dotýká. Volební právo od šestnácti let mají údajně ve svém programu i Zelení a komunisté jsou ochotni o lidoveckém návrhu jednat. Jak by to asi vypadalo je nasnadě. nejsou výjimkou rodiny, které mají i patnáct dětí. Taková rodina by disponovala sedmnácti hlasy a zcela zákonitě by dala hlas tomu, kdo by jim nejvíc přispěl na provoz rodiny. Levicové strany, které jsou nakloněny rozdávání i za cenu velkých schodků by pak měly tyto hlasy celkem jisté.

Lidovecký místopředseda pravděpodobně sleduje jeden cíl. Posílit hlasy pro svou stranu, která se dlouhodobě potácí na hranici volitelnosti a jejíž voliči zpravidal mají vícečlenné rodiny. ODS proti tomu argumentuje nesmyslností snížení věku k volebnímu právu a udělení možnosti hlasovat za děti s tím, že to by také mohli osoby, které odvádějí vysoké daně také chtít větší váhu svých hlasů.

Dle mého názoru je snížení volební věkové hranice jakož i možnost hlasovat za své nezletilé děti nesmysl. O názoru komunistického poslance Kováčika, že dnešní mládež dospívá mentálně dříve, by se dalo s úspěchem pochybovat. Dospívá spíše fyzicky, ale mentálně se osobnost utváří mnohem později. Nejdemokratičtější je ponechat každému dospělému člověku jeden hlas a věkovou hranici nesnižovat. Vždyť i mnozí čtyřicátníci ještě nestačili mentálně dospět...

| brudra







ABC Brouzdej ; blog @ brouzdej.cz | Přihlásit se Vytvořil Pavel Ptáček © 2003 - 2005 ( o webu ) | Hostováno u FORPSI | Doporučujeme: webmaster tools