Brouzdej.cz


Přečtěte si: všechno | články | krátce





Doporučujeme: vyhrajte reklamní USB flash disky podle vašeho vlastního návrhu.

Kdo je chytřejší než páťák?

26.7.2007 TV Nova si na léto přichystala zábavnou soutěž s názvem "Jsi chytřejší než páťák?"

Páťák Odpočiňme si trochu od politiky a věnujme se "okurkám". TV Nova si na letní měsíce přichystala zábavnou soutěž s názvem "Jsi chytřejší než páťák?" Málokdy sleduji novácké "zábavné" pořady. Masivní reklama mi však nemohla uniknout, a tak jsem stejně jako mnoho dalších diváků sledoval celý první večer. Dokonce jsem si i zasoutěžil na papíře. V odvysílaném prvním večeru mi přišlo, že snad záměrně byli vybráni soutěžící s podprůměrnými znalostmi. Takovou míru neznalosti v otázkách pro nejnižší stupně základní školy snad musela Nova hodně dlouho hledat. Následně mě napadlo, že to zřejmě je ve scénáři a soutěžící mají za úkol ze sebe dělat hlupáky.

Další díly jsem už viděl jen útržkovitě nebo vůbec, nejdéle jsem jeden z dalších dílů sledoval maximálně půl hodiny, ale i tak jsem si pomyslel, že lidé z různých profesí, včetně těch vysokoškolsky vzdělaných, snad ani nejsou reální. Naposledy soutěžící, který nedokázal identifikovat trojúhelník, který nelze sestavit (délka stran 2, 3 a 5) měl údajně mít za sebou studium strojařského zaměření a geometrie by pro něj měla být denním chlebíčkem. Samozřejmě tréma dělá se soutěžícími své, ale přesto, pokud by se jen trochu soustředili na dedukci, pak by pro ně správné odpovědi neměly být až takovým oříškem.

Tato soutěž vznikla v USA a byla vysílána ve více než 40 zemích světa. Otázky jsou jak triviální, tak chytáky a nachází se v nich i otázky, na které dospělý člověk stěží budeznát odpověď. Ani já jsem nevěděl otázky týkající se zejména současného literárního fenoménu Harryho Pottera, knihy jsem nečetl a jednou viděl první film s tímto hrdinou. Tím pádem zřejmě nejsem chytřejší než páťák. Zkrátka pořad je koncipován tak, aby dospělý proti dětem neuspěl.

Moderátorství bylo svěřeno dnes již takřka vyšeptalému duu Michal Suchánek - Richard Genzer. Tato dvojice, která ještě s dalšími dvěma protagonisty, Josefem Cardou a Veronikou Žilkovou, excelovala v Tele-Tele, se v "páťákovi" topí v trapných vtipech. Suchánek s Genzerem jsou svázáni daným formátem pořadu a i když se snaží všemožně soutěžícího rozptýlit, jejich křepčení je spíše křečí. Oba jsou zvyklí z Tele-Tele na improvizaci, volný přístup a lehkou hlavu z vulgarismů. To však v "Páťákovi" používat nemohou a jsou rázem poloviční.

Pořad postupně ztrácí diváckou sledovanost. První díl, shlédlo 1,364 milionů diváků, zatím poslední šestý ale už jen 0,965 milionu. Proti minulému týdnu sice sledovanost zaznamenala nárůst o 45 tisíc diváků, ale je vcelku jasné, že diváky tento pořad příliš nezaujal. Možná že diváci jsou přeci jen chytřejší než TV Nova, pardon, páťáci.

| brudra







ABC Brouzdej ; blog @ brouzdej.cz | Přihlásit se Vytvořil Pavel Ptáček © 2003 - 2005 ( o webu ) | Hostováno u FORPSI | Doporučujeme: webmaster tools