Brouzdej.cz


Přečtěte si: všechno | články | krátce





Doporučujeme: vyhrajte reklamní USB flash disky podle vašeho vlastního návrhu.

Paroubkův velký bazar

15.8.2006 Osoba dosluhujícího premiéra je zapletena do podezřelého obchodu.

Osoba dosluhujícího premiéra Jiřího Paroubka je zapletena do velmi podezřelého obchodu, z kterého naštěstí sešlo. Neviditelný pes přinesl velmi zajímavou informaci, která dokresluje smýšlení přesluhujícího ministerského předsedy. Došlo k tomu v době těsně před volbami, kdy vrcholila kampaň a pozornost všech tak byla upřena úplně jinam. Navíc šlo o záležitost, která probíhala v takřka naprostém utajení, i když by obchod přinesl zhruba deset miliard.

Nejbližším spojencem nejdéle vládnoucího komunistického diktátora Fidela Castra je venezuelský levicový vládce Hugo Chávez. A právě s ním měl být uzavřen podivný a podezřelý obchod. Mělo jít o pronájem výrobní kapacity Aera Vodochody na pět let dopředu a celou výrobu našeho podzvukového letounu L-159 ALCA prodat venezuelskému vládci Chávezovi. Jako šedá eminence tímto obchodem proplouvá osoba bývalého "ředitele Zeměkoule a francovky" Jana Kavana. Kolem Jana Kavana se často vznáší vzduchem různé záhady a České domy. Jen Jan Kavan nalézá ve svém trezoru miliony, na jejichž původ si ani neumí vzpomenout.

Abychom například neprodali někomu nevhodnému náš radar schopný odhalit neviditelné letouny, americká strana od nás tyto radary koupila. Jako člen NATO a spojenecký stát tedy máme určité povinnosti, které se vztahují i na Američany vyhlášené embargo na vývoz zbraní. L-159 ALCA je díky svým komponentům pocházejícím z americké výroby součástí tohoto embarga. Aby se embargo obešlo, měly být americké motory Honeywell nahrazeny ukrajinskými a avionika firmy Aeroflex francouzskou. Venezuelští piloti měli být školeni na starších typech L-39 Albatros.

Náš stát má problém tyto podzvukové stroje prodat, protože po nich není poptávka a když už je, tak nám ji vyfouknou jiní výrobci. To by však neměl být důvod k tomu, abychom naše stroje prodávali extremistickým vládcům. Do obchodu musel být zasvěcen šéf ČSSD Jiří Paroubek, protože zhruba před dvěma měsíci zadal urychlené vydání stanovisek k tomuto obchodu z ministerstev obrany (Karel Kühnl), vnitra (František Bublan), průmyslu a obchodu (Milan Urban) a zahraničních věcí (Cyril Svoboda). Jediné ministerstvo, které se razantně postavilo proti tomuto obchodu bylo to pod vedením křesťanského demokrata Cyrila Svobody. Ostatní šéfové svých resortů s obchodem souhlasili a neměli námitky. Obchod se tím neuskutečnil a celá záležitost šla tiše k ledu.

Začíná se nám tak objevovat zajímavá linie Castro - Chávez - Paroubek - Fico. Všechny tyto čtyři pány spojuje levicová ideologie, touha po moci, populismus a diktátorský přístup. Je celkem jasné, že tímto zamýšleným krokem jsme si jako spojenec u ostatních států NATO rozhodně pokazili svůj obraz a spolehlivost. Možná i toto je jeden z důvodů, proč je KDU-ČSL u Jiřího Paroubka tolik v nemilosti. Ono přijít o deset miliard, které pak chybějí na rozhazování rozhodně musí zamrzet.

| brudra







ABC Brouzdej ; blog @ brouzdej.cz | Přihlásit se Vytvořil Pavel Ptáček © 2003 - 2005 ( o webu ) | Hostováno u FORPSI | Doporučujeme: webmaster tools