Brouzdej.cz


Přečtěte si: všechno | články | krátce





Doporučujeme: vyhrajte reklamní USB flash disky podle vašeho vlastního návrhu.

Jeden hot a druhý čehý

14.8.2006 Vzpomínáte si na roztomilou francouzskou komedii s Annie Girardot a Louisem de Funesem?

Vzpomínáte si na roztomilou, bezmála třicet let starou francouzskou komedii s Annie Girardot a Louisem de Funèsem? Oba výborní herci sehráli výbornou partii v roli manželského páru. Zatímco Guillaume (Louis de Funès) je geniální podnikatel, jeho žena Bernadette (Annie Girardot) je energická žena v domácnosti. Oba vynikají svou tvrdohlavostí. Jedna velká zakázka převrátí jejich svět naruby. Guillaume rozšíří továrnu do svého domu (dokonce i ložnice) a jako první to odnese skleník jeho ženy. Bernadette se rozhodne jednat. Guillaume totiž obhajuje ve volbách svůj post starosty města a Bernadette se stane jeho protivnicí.

Něco obdobného se stalo i u nás. Zatímco Mirek Topolánek úspěšně vyhrál již několikáté volby za sebou, zlí jazykové tvrdí, že doma již takovým vítězem není. Jako potvrzení se tak může jevit, že do boje o senátorské křeslo se vydává jeho manželka Pavla, která si podle svých vlastních slov perfektně užívala letošní předvolební kampaň po boku svého muže. Překvapivě však ne v dresu ODS, jak by asi bylo logické, ale v dresu nové strany, kterou založila rozporuplná Jana Bobošíková. Nová strana se jmenuje Politika 21 a vedle Pavly Topolánkové mezi jejími kandidáty do Senátu můžeme nalézt další známé osobnosti jako například zpěváka Martina Maxu, bývalou televizní hlasatelku Mirku Čejkovou (TV Prima s ní promptně ukončila spolupráci), známého advokáta Miroslava Kříženeckého nebo majitelku módního domu Helenu Kohoutovou.

Těžko odhadovat, zda jsou na tom Pavla a Mirek podobně jako Guillaume a Bernadette, alespoň bude trochu povyražení v této jinak celkem nezáživné situaci, kdy se stále jen dozvídáme, jaký nový návrh byl tou či onou stranou zavrhnut. Bernadette svého manžela ve volbách o starostu porazila o jeden hlas a donutila svého manžela odstěhovat se společně do hor a pěstovat ovce. Filmová komedie končí tak, jak začal. Hádkou, protože Guillaume si vymyslel stroj na pletení svetrů a chce opět založit továrnu. Pavla Topolánková se nezmínila, zda je jejím cílem něco podobného jako u filmové Bernadette. Podobnost je však na místě. Mirek Topolánek trávil spoustu času mimo svou rodinu v Praze a po nastěhování rodiny do luxusního pražského bytu může jít paní Pavle Praha na nervy. Zkrátka média a především bulvár mají tučné sousto a určitě budou sledovat českou Bernadette až do vyvrcholení senátních voleb.

| brudra







ABC Brouzdej ; blog @ brouzdej.cz | Přihlásit se Vytvořil Pavel Ptáček © 2003 - 2005 ( o webu ) | Hostováno u FORPSI | Doporučujeme: webmaster tools