Brouzdej.cz


Přečtěte si: všechno | články | krátce





Doporučujeme: vyhrajte reklamní USB flash disky podle vašeho vlastního návrhu.

Otázky pro Českou pravici (7)

11.5.2006 Další zpovídanou stranou před volbami je Česká pravice s volebním číslem 7. Odpovídal předseda Michal Simkanič.

Strana Česká pravice kandiduje do parlamentu se "šťastným" volebním číslem 7. Tato konzervativní strana (její stránky naleznete zde) vznikla v roce 1993. Ve volbách v roce 2002 získala tato strana 2041 hlas, což odpovídá 0,04%. Letos strana kandiduje v sedmi krajích. Na otázky mi odpovídal předseda České pravice, pan Michal Simkanič, který svou stručnost v odpovědích celkem pochopitelně omlouvá předvolebním vytížením.


Brudra: Ve vašem programu z roku 2002 (program pro letošní volby na vašich stránkách není, takže předpokládám, že platí ten z roku 2002) je referendum o znovuzavedení trestu smrti ve zvlášť závažných případech a zavedení porotního soudu tak, jak jej známe z USA. Mohlo by se však stát, že by došlo k popravě justičním omylem. Jak byste se chtěli těchto omylů vyvarovat a myslíte si, že právně nezběhlý člověk je schopen posoudit spravedlivě míru zavinění, když i právníci s tím mají leckdy problém?
Michal Simkanič: Celý vtip je v tom, že porota neposuzuje "míru zavinění", ale to ještě důležitější - vinen či nevinen. Jsem si absolutně jist, že dvanáct náhodně vylosovaných a ze zákona bezúhonných občanů, kteří navíc případný trest smrti musí potvrdit verdiktem 12 k nule je jako kolektiv vždy chytřejší než ten nejchytřejší soudce. No a navíc - zkorumpovat všech dvanáct je téměř nemožné.


Brudra: Chtěli byste přijmout zákon o protičeské činnosti, který by vedl k zákazu stran, hnutí a uskupení čerpajících z ideologií komunismu, nacismu a fašismu a k úplnému potlačení těchto ideologií. Nemyslíte, že by případný zákaz komunistické strany 17 let po revoluci přišel pozdě nehledě na to, že tato strana má 20% podporu voličů? Nevedlo by to podle vás jen k většímu semknutí zastánců komunistické ideologie?
Michal Simkanič: Stará moudrost praví, že na dobré věci není nikdy pozdě. Komunismus je společenskou rakovinou a tu také nevyléčíte hlasováním. A pokud jde o semknutí - to zcela běžně provozují i jiné kriminální živly a společnost si s tím naštěstí nakonec také poradit umí.


Brudra: Váš program se vůbec nezmiňuje o zadlužení státu. Jakou má vaše strana představu a výhled řešení zadlužení státu, které již přesáhlo bilion korun?
Michal Simkanič: Bezdůvodné zadlužení státu je absolutně neomluvitelné a v podání socíální demokracie jej považujeme za těžký zločin proti lidu své země, který je o to horší, že je namířen proti našim dětem a vnukům.


Brudra: Vaše strana se proslavila především spálením směnky na Grossův byt. Podle Vašich slov byla uzavřena smlouva, že finanční vyrovnání s panem Rodem proběhne poté, co vaše strana uspěje ve volbách. Máte představu, kdy tedy za směnku zaplatíte, když v minulých volbách v roce 2002 získala vaše strana 0,04% hlasů?
Michal Simkanič: Málo sledujete média, poté co tragický pan Gross učinil jakési narovnání vůči pánům Vikovi a Rodovi, byla naše kupní smlouva anulována. Přesto je ale pravdou, že za odchod tohoto druhého nejhoršího premiéra v naší polistopadové historii jsme byli ochotni i zaplatit a není naší vinou, že ten po něm je zjevně ještě horší.


Brudra: Řekněte prosím, stručně, dvěma třemi větami, proč by vám měl volič dát svůj hlas.
Michal Simkanič: Jsme asi jedinou politickou stranou v této zemi, která nechce volební hlas za každou cenu a od každého. Musel bych se ptát, který volič a vězte, že je hodně takových, kterým bych poradil, aby nás rozhodně nevolili.


Brudra: Děkuji za odpovědi.

| brudra







ABC Brouzdej ; blog @ brouzdej.cz | Přihlásit se Vytvořil Pavel Ptáček © 2003 - 2005 ( o webu ) | Hostováno u FORPSI | Doporučujeme: webmaster tools