Brouzdej.cz


Přečtěte si: všechno | články | krátce





Doporučujeme: vyhrajte reklamní USB flash disky podle vašeho vlastního návrhu.

Směřuje ČSSD k nedemokratičnosti?

14.1.2006 Premiér Paroubek se opět předvedl vlastní straně jako diktátor.

ONěmecČSSD Premiér Paroubek se opět předvedl vlastní straně jako diktátor a škrtal na liberecké volební kandidátce. Neškrtal však, jak by se dalo očekávat a jak by asi i bylo správné, libereckého lídra Michala Krause, ale poslanec Oldřicha Němce, který si dovolil zkritizovat fakt, že se poslanec Kraus nevzdal svého mandátu kvůli "kakaové" aféře.

Poslanec Němec se vyjádřil, že se Michal Kraus měl vzdát i svého mandátu. Kraus totiž zůstal i nadále lídrem kandidátky na Liberecku. "Podle mě to v kraji kandidátku poškodí," prohlásil Oldřich Němec. Jeho výrok je velice rozumný a nelze s ním než souhlasit, protože každá podobná aféra poškozuje nejen osobu v aféře zúčastněné, ale i stranu, ve které dotyčná osoba je.

Dnes zasedalo předsednictvo ČSSD a premiér Jiří Paroubek po jednání prohlásil, že si kritiku Krause nemůže nikdo dovolit. Podle něj "končí legrace", když je volební kampaň. Premiér Paroubek pevně stojí za Michalem Krausem. Ten se podle premiéra nedopustil žádného protiprávního ani korupčního jednání a není tedy důvod, aby nekandidoval ve volbách a nebyl krajským libereckým lídrem. "Jestliže vedení strany řekne, že se nikdo nebude vyjadřovat k určité kauze, když o ní nic neví, tak to musí platit. Němec se autoritativně vyjadřoval ke Krausově kauze," řekl premiér Paroubek.

Vedení ČSSD rozhodlo na popud premiéra vyškrtnout z liberecké kandidátky Krausova kritika Oldřicha Němce, který stejně byl na nevolitelném místě. Takže byl potrestán člověk, který správně kritizoval nešvar a hájil zájmy, čest a důvěryhodnost své strany, které jsou podezřelým jednáním poslance Krause silně pošramoceny.

ČSSD pod vedením premiéra Paroubka směřuje k nedemokratickým postupům. Kromě vyškrtnutí z kandidátky hrozí poslanci Němci navíc ještě vyloučení z ČSSD, stejně jako Josefu Hojdarovi. Strana, která vylučuje své členy jen kvůli oprávněné kritice se stává stranou diktátorskou. Přání pana premiéra jsou promptně vyplňována a ani se premiér Paroubek nemusí snažit nic nařizovat (stačí si vzpomenout na jeho přání, aby v čele pražské kandidátky stanul David Rath). Naposledy jsme takovéto manýry zažili v době nesvobody pod komunistickým jhem. Pan premiér by asi byl rád, pokud by se stal premiérem takové diktatury.

| brudra







ABC Brouzdej ; blog @ brouzdej.cz | Přihlásit se Vytvořil Pavel Ptáček © 2003 - 2005 ( o webu ) | Hostováno u FORPSI | Doporučujeme: webmaster tools